ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Премиерът Бойко Борисов поиска Банковият надзор в БНБ да се намеси заради информацията, че български банки участват в сделката за продажба на ЧЕЗ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

0
9887

Премиерът Бойко Борисов поиска Банковият надзор в БНБ да се намеси заради информацията, че български банки участват в сделката за продажба на ЧЕЗ. Това стана ясно по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

„Няма да им дам да ни петнят репутацията, с подобни игрички да излиза, че някъде витаем зад подобно нещо. Тези хора един път са ме сваляли от власт, сега искат да направят същото – няма да стане“, заяви Борисов.

„Нямаме никакво участие във сделката. Толкова хубава операция пак ни спретнаха, използваха времето, когато сме в чужбина и се опитаха да направят тази работа“, коментира той.

„Съветвам президента Румен Радев да се обади на президента Земан и да го попита, както аз попитах Бабиш, какво мисли по сделката. Да се поинтересува, защото колегата му също знае. Част от участниците съм ги виждал на снимка и със Земен“, посочи той.

„Да вложим цялата мощ на държавата, да приемем, че опозицията е алармирала, а ние сме подценили ситуацията. Да направим това, което е необходимо“, призова Бойко Борисов.

„Ще замоля шефа на БНБ веднага да види какви са тези писма и банките, които са ги изпращали. Много интересно – изцяло отричат, а в същото време чеха ми праща, че го има. Банковият ни надзор да се намеси със всички сили, като видим резултатите, ще ви информираме“, каза още премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук