ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Стока за почти 4 млн. лева е изгоряла в складовете в кв. „Красна поляна“ (ОБНОВЕНА)

Огънят е обхванал площ от 2 декара и половина

0
22236
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ  – „КРАСНА ПОЛЯНА“

Стока за 3,9 милиона лева е имало в складовете, които горяха в петък вечерта в столичния квартал „Красна поляна“. Това съобщи собственичката Татяна Павлова пред Нова телевизия. Тя се съмнява, че пожарът е умишлен.

„Стоим добре на пазара и, може би, е конкурента фирма. Абсолютно всичко изгоря. Подпален е складът от всички страни“, заяви Павлова.

По думите й само стоката е била застрахована за 2,2 милиона лева. Складът е изгорял напълно. „Предстои екипи да установяват причините за пожара. Пожарът не беше лесен“, заяви ръководителят на столичната пожарна старши комисар Валентин Гетов.Стока за почти 4 млн. лева е изгоряла в складовете в кв. "Красна поляна"

Припомняме, че първият сигнал за пожара е подаден в 20:00 часа. „Реагирали сме своевременно. Първият екип е пристигнал на мястото на третата минута. Общо 16 екипа са реагирали“, заяви Гетов.

Огънят е обхванал площ от 2 декара и половина.

„Успяхме да запазим прехвърлянето на горенето към АГ болницата и съседни сгради“, заяви комисар Гетов.

Мобилна лаборатория на РИОСВ следи за обгазяването на въздуха.

За момента показателите са в норма. В АГ болницата, в крилото, което се намира от страната на склада, снощи е имало 67 пациенти, от които – 29 новородени.

Пеленачетата веднага са били преместени в друго крило. Районът около склада все още е отцепен. Огледите на пожарникари и разследващи продължават.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук