ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Трудно е да се говори за президентска партия

"Вие крадете и лъжете!"

0
8799

За социолога Кънчо Стойчев и политолога Даниел Смилов е още трудно да се говори за президентска партия и със своята реторика президентът Румен Радев по-скоро показва, че не е зависим от БСП.

„Въпросът е след като кажеш А, а той на няколко пъти каза А, дали ще кажешБ. В България всички знаят, че корупционната ситуация е тежка, но няма политик, който с тежестта на авторитета си да влезе по-надълбоко и да се конфронтира с тези, заради които няма светлина“, коментира пред БТВ Смилов, изказването на президента пред студенти вчера.

„Радев казва „Вие крадете и лъжете!“. Ако някой не може да направи разлика между корупция и кражба, това е за негова сметка, това са съвършено различни понятия … Корупцията е нещо много по-изтънчено и фино, никой не се е справил с корупцията докрай, тя си стои във всички наши партньорски общества, но с кражбата са се справили“, обясни Стойчев.

„Виждаме една политика, която потенциално може да изведе България от европейската орбита и да я направи нещо като сива зона“, коментира Смилов отношението на Радев към геополитическата ориентация на България.

„Българските гласоподаватели са най-проевропейски настроените в ЕС. Това, че България трябва да води балансирана външна политика, не означава, че България напуска своя отбор“, допълни Стойчев.

Смилов смята, че антикорупционният модел търси нередности само в опонентите на управлението.Изображение 211888

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук