Извънредно в DAILYPRESS.bg! Предложения на ДПС за промени в закона за гражданството доведоха до скандали и „викане на психиатър“

0
2243
© Асен Тонев

Предложенията на ДПС които, според вносителите, целяха отпадане на дискриминационни разпоредби и опростяване на процедурите за придобиване на български граждани бяха отхвърлени.

Предложението им беше в Закона за българското гражданство да се направят промени в чл. 15, който е за придобиване на българско гражданство по натурализация. От ДПС предлагаха вместо условието „единият му родител е български гражданин или е починал като български гражданин“ да бъде записано „има възходящ български гражданин или починал, като български гражданин“. Това би облекчило получаването на българско гражданство на хора, чиито родител не е имал такова, но дядо им е имал, примерно. Според ДПС това би опростило процеса по получаване на гражданство от наследници на българи от цял свят

Депутатът от Обединени патриоти Станислав Станилов заподозря ДПС, че искат да спечелят изборите, като получат още 1-2 милиона гласове от Турция с предложенията за промени в Закона за българскато гражданство „и да имаме турско правителство“.

„Недопустимо е тук да се говори, че ДПС е турска партия, след като през всичките тези години ДПС е доказала, че е най-българската партия в този парламент. Никой не може да отрече заслугата на ДПС за членството ни в НАТО и ЕС. Моля лекарите в залата спешно търсете психиатри за тези“, каза Хамид за „патриотите“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук