ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg TV! Димна завеса! Бултраси превзеха улиците в Пловдив, жандармерия ги ескортира (СНИМКИ)

0
42540

Улиците в Пловдив се превърнаха в димна завеса, съобщи Информационна агенция „ПИК“. Стотици фенове на Ботев потеглиха от Колежа към стадион „Локомотив“, където след час ще прозвучи съдийска свирка за старт на дербито между двата пловдивски тима. Шествието на жълто-черните фенове е ескортирано от цялата мощ на полиция и жандармерия. 


Агитката на бултрасите потегли по бул. „Източен“, премина през бул. „Менделеев“ и Колодрума и вече крачи по бул. „Освобождение“. Трите булеварда и улиците „Цветан Лазаров“ и „Димитър Ризов“ са временно ограничение за движение на автомобили.

© Информационна агенция ПИК

Феновете скандират за победа в днешното дерби, а към момента до ексцесии не се е стигнало. Няколко бомбички временно нарушиха видимосттаа по пътните трасета. Всички служители на сигурността са мобилизирани да охраняват днешната спортна битка, за да не се стигне до насилие между агитките на черно-белите и бултрасите.

Преди, по време и след приключване на футболната среща, полицейските служители ще следят за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на Пловдив. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона.

© Информационна агенция ПИК

За да се избегне струпване на желаещи да гледат мача, вратите на спортното съоръжение ще бъдат отворени в 12 часа. На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние или под въздействието на наркотици, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни  без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Призовават се привържениците да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук