ИЗВЪНРЕДНО! Горанов твърд за данъците и с добри новини за бизнеса! Финансовият министър поряза учените от БАН: Научната продукция не е на висота

0
1321

Ако попитаме обикновения човек, то усещането за корупция вероятно го има. Но  всъщност, ако трябва да обобщим за факторите на растежа – потреблението, инвестициите, вноса и износа – това са категории, зависещи от икономическите субекти. По отношение на инвестициите имаме добри новини – подобрява се бизнес средата. Това заяви пред Нова телевизия министърът на финансите Владислав Горанов.

Той допълни, че споровете между икономическите субекти все още се бави при нас и това е една от главните пречки на българския бизнес.

На въпрос за подставените трима младежи, придобили Дипломатическия клуб в Бояна – дали е корупционна схема, Горанов отговори: „За мен като министър на финансите в случая са важни две неща – каква е цената на сделката и дали средствата, с които са придобити тези активи, са с платени данъци“.

Горанов призова шефа на ДАНС да даде повече разяснения по случая.

Запитан как би коментирал обидно ниските заплати в БАН, финансовият министър заяви, че „научната продукция“ не била на нужната висота. „Има достатъчно пари за наука, но тя не трябва да финансира структури, а проекти, необходими на бизнеса за някакво развитие. Аз винаги съм отправял препоръка към представителите на научните звена – търсете връзката между това, което правите и това, което се търси от хората“.

„Сегашната структура на данъчната ни политика ни харесва и ние не смятаме да я променяме. Вдигането на данъците на цялата средна класа щеше да е неизбежно, ако бяхме послушали колегите от БСП. Ние не го направихме и постъпихме правилно“, заяви Владислав Горанов./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук