ИЗВЪНРЕДНО! Ексклузивно и първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Оставиха сина на Йоско Костинбродски в ареста

0
13984

Репортер по темата: Петър ХРИСТОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – СПЕЦСЪД

Апелативният Спецсъд потвърди постоянния арест на организираната престъпна група, в която са синът на издирвания от години Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския – Иван, и още деветима души, съобщи преди минути репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Припомняме, че членовете на групата бяха задържана при спецакция на връх Шипка. За тях от прокуратурата съобщиха, че са подготвяли побои и убийства на магистрати и полицаи.

Окончателно под стража остават ръководителят на групата – синът на издирвания от години Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския – Иван, и още деветима души.

И в съдебната зала, и извън нея прокурори и адвокати спориха дали наистина е имало списък с прокурори и полицаи.

„Има свидетелски показания за съществуване на такива списъци. Останалото е въпрос на събиране на нови доказателства и проверка“, подчерта прокурор Емилия Станинска.

Според адвокат Тезгюл Лютфиева този списък е единствено и само по думи, твърдения на Венцислав Веселинов Дамянов. Този свидетел, който е бил задържан до 29 юни 2018 година в следствения арест в Пловдив, е освободен веднага след като е дал показания срещу Иван Йосифов и другите лица покрай него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук