ИЗВЪНРЕДНО! Иван Митев – икономист пред Агенция DAILYPRESS.BG: Ситуацията в Съединените американски щати е очаквана

0
18975

Водещата причинител за възникналата паника на Wall Street е известна. Тя е местната проява на разпространена в света държавна грешка да няма защита срещу вредното влияние от прилаганата парична единица. Ако в Съединените американски щати (САЩ) не е с тази държавна грешка, то САЩ нямаше да имат сегашния дълг. Това заяви пред Информационна агенция „Дейли Прес“  Иван Митев икономист.

В книгата „Световната грешка“ е представено: „На 15 август 1971 година президентът на Съединените американски щати Ричард Никсън обяви смяна на златния долар с незлатен долар. Решението се изпълнява без официална защита срещу главната слабост на долара. Нанесени са огромни загуби. Съдбоносни за държавата са ограничените приходи и завишените разходи за лихви. Пропуснатата полза за правителството на Съединените американски щати е за над 23 трилиона долара“.

Иван допълва: При допусканото пренебрегване на вредното влияние от долара икономическият растеж в САЩ подпомага неограничено развитие на потенциал за американски кризи. Все още в САЩ не зачитат, че колкото повече работят хората за постигане на икономически растеж, толкова е с по-големи щети.

Мнозина очакват Федералния резерв на САЩ (ФЕД) да е спасител от съвременни щети. Те са със заблуда. ФЕД е без необходимите права и не може да предотврати загуби.

Все още САЩ отлагат стопанския колапс чрез заплащане на щетите от държавната грешка с пари от нови заеми.

Сега основните възможности за САЩ са:

Първата: При липса на защита срещу вредното влияние от долара щетите се увеличават.

Втората: Прилагането на защита срещу вредното влияние от долара. Тогава ще е прекратен водещият причинител за сегашните актуални щети в САЩ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук