Красимир Узунов: Ситуацията около името на Македония ще се усложнява все повече, което може да доведе до падането на правителствата на Алексис Ципрас и Зоран Заев

0
2167

За мен ситуацията ще се усложнява все повече. Ще ескалира напрежение, което може да доведе до падане на правителствата на Алексис Ципрас, от една страна и на Заев – от друга.

Това каза в предаването „Още от деня“ по Бнт Красимир Узунов – президент на Информационна агенция и Радио „Фокус“, коментирайки спора за името на Македония. „Днес, преди да дойда тук, се изказа и албански професор от Тетовския свободен университет, който каза: „Гърция няма никакво право върху Македония, защото Солун е историческия културен център на албанците“. Там започва да се прокарва една нишка, защото това е втори професор, който говори в рамките за седмица“, посочи Красимир Узунов.

„Ние, искаме – не искаме, колкото и свенливо да се държим от страни и да гледаме конфликта, сме вътре в него“, допълни още той.

Във връзка с реакцията на турския президент Ердоган, който заяви, че Гърция греши в спора за името на Македония, Узунов коментира:

Отвори се „Кутията на Пандора“. Някога, когато Елцин призна Македония на летището в София по време на посещението си при покойния президент Желев, това стана заради българската дипломация. Пак заради българската дипломация стана членството, макар и под името Бивша югославка република Македония, в ООН. Тогава падна външният министър Денко Малевски“. 

„Груевски ходеше на почивка само при Ердоган. Това беше непрекъснато. За Груевски вълците бяха България и Гърция, които са срещу Македония. Тогава те потърсиха този, от който враговете се страхуват“, допълни още Узунов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук