ИЗВЪНРЕДНО И САМО В DAILYPRESS.BG! Димитър Байрактаров: Управляващите са българоубийци!

0
22087

По време на протестите срещу ЧЕЗ, журналистът Димитър Байрактаров отправи изключително силни критики към управляващото мнозинство. Имал ли е основание за това, решихме да разберем лично от него.

Интервю на Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА

Информационна агенция „Дейли Прес“ – Г-н Байрактаров, по време на протестите нарекохте управляващите българоубийци. Не е ли прекалено краен този упрек?

Д.Байрактаров- Вероятно за много е бил краен, но не и за стотиците български семейства, които загубиха своите съпрузи и деца заради бездействието на държавата.

„Дейли Прес“ .- Какво имате предвид?

Д.Б.- Малко преди да започне протеста адв.Анели Чобанова ми изпрати на електронната поща поредното осъдително решение срещу управляващите.Когато прочетох се разтреперих от гняв! В него подробно е описано как бавно, мъчително и с особено бездушие управляващите в лицето на министерството на здравеопазването са убивали онкологично болен бургазлия.

„Дейли Прес“ .- Как така? По какъв начин управляващите са извършили това деяние?

Д.Б.- Чрез бездействие! Болния човек и неговите близки след като са преминали всички възможни форми за лечение са разбрали, че съществува ваксина, която значително ще подобри състоянието му. Хората се обръщат към производителя и той ги насочва към център за интегративна медицина, където се провежда състрадателна форма за лечение. И от тук нататък започва бавното убийство на онкологично болния от управляващите!

„Дейли Прес“.- Как така?

Д.Б.- Оказва се, че вaксината не е разрешена за употреба в България.И започва тежка и мъчителна кореспонденция между болния и властта през 2011 г.Човекът е бил все още в добро състояние и при всяко бездействие на властта той се е сривал.Забележете болния дори не е искал пари от управляващите.
Молил е да му бъде разрешено да се лекува с определено лекарство.Молил е да му разрешат последна надежда за живот!

„Дейли Прес“.-Как са постъпили управляващите?

Д.Б.- Никак. Бездействали са! Хората се обръщат към адвоката Анели Чобанова за помощ.Тя е от малкото специалисти, които помагат на хора с онкологични и редки заболявания, както и на хора с увреждания и изключителен човек.Адвокат Чобанова им обяснява, че има еврoпейска разпоредба, която задължава управляващите незабавно да разрешат на болния да ползва тази ваксина. По нейния съвет болния завежда дело пред комисията за защита от дискриминация.Докато приключи обаче процедурата той умира в страшни мъки и страдания през 2014 г. Комисията осъжда управляващите за дискриминация, проявена чрез бездействието си. В памет на починалия неговите близки упълномощават адвокат Чобанова да продължи делата срещу управляващите.

„Дейли Прес“.- Това, което разказвате е ужасно! Какво се случва след това?

Д.Б.- Да ужасно е! В хода не делото се оказва, че починалите от бездействието на управляващите са хиляди! При това те са починали пред очите на близките си в ужасни мъки и страдания. И техните деца са нямали никакъв шанс да им помогнат, заради бездействието на управляващите. И всичко това е описано в съдебното решение по делото, което адвокат Чобанова печели по безапелационен начин. Управляващите са осъдени да заплатят 30000 (тридесет хиляди) лева с лихвите, които обаче реално ще заплатим всички ние.Не тоалетния министър, не шкембе войводата, а ние българските граждани, които сме потърпевши.

„Дейли Прес“.- Но това е меко казано цинично!

Д.Б.- Да изключително цинично! Кажете ми как да не протестирам и как да ги нарека тези управляващи, освен БЪЛГАРОУБИЙЦИ?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук