ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Корнелия Нинова: Внасяме искане за анкетна комисия в парламента, която да изясни всички обстоятелства около сделката с ЧЕЗ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

0
9958

Внасяме искане за анкетна комисия в парламента, която да изясни всички обстоятелства около сделката с ЧЕЗ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

 Нинова обяви, че БСП ще се срещне с чешкия посланик в четвъртък в 11.00 часа, за да му връчи писмо до чешкия премиер във връзка с ЧЕЗ. „Зад ЧЕЗ стои чешката държава и е нормално и българската държава да прояви интерес какво се случва. Внесохме искане за изслушване утре на премиера и да бъде първа точка в дневния ред на Народното събрание“, каза лидерът на БСП.

По думите й политическата отговорност е лично на премиера Бойко Борисов. „Искам да развенчая и още няколко лъжи, негови, на екипа му за продажбата на ЧЕЗ. Защо се стигна до тук и каква е тяхната и неговта персонална отговорност. Той казва те продадоха ЧЕЗ. Някои през 2005г. През 2004 г. 67% от дружеството е продадено от премиера Симеон Сакскобурготски. Не от БСП“, заяви Нинова.

По думите й останалият пакет е продаден от Бойко Борисов. Нинова заяви, че и в двата случая БСП е изразила позиция „против“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук