ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Корнелия Нинова: Отлагането на избора на нов енергиен министър показва, че ГЕРБ са в паника и че лобита в партията се борят кой да овладее сектора (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

0
3898
© Информационна агенция "Дейли Прес"

Отлагането на избора на нов енергиен министър показва, че ГЕРБ са в паника и че лобита в партията се борят кой да овладее сектора. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията във връзка с оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, предаде репортер на Агенция „Дейли Прес“.

Според Нинова оставката на Теменужка Петкова е била панически ход, за да се спаси положението. „Поредният изгорен бушон, с който смятаха, че нещата ще приключат. Фактът, че толкова се отлага изборът на нов министър означава, че са в паника, че нямат готовност, кандидати и че едни лобита в ГЕРБ се борят кой да овладее енергетиката“, коментира лидерът на БСП.

По думите й това е поредното доказателство за некадърност в сектор „Енергетика“. Във връзка с отношенията между Теменужка Петкова и Гинка Върбакова, Нинова обясни, че знае само това, което те са обявили публично.

„Очевидно г-жа Върбакова е подставено лице. Някой друг стои отзад“, допълни тя.

Попитана дали президентът Радев трябва да свика КСНС за темата ЧЕЗ, Нинова отговори, че може би е добре първо да се изслуша премиера, анкетна комисия да събере достатъчно информация и едва тогава с фактите и с точната информация да се отиде към такъв съвет. „Защото един съвет само по слухове? Ние си предприемаме парламентарните действия“, допълни лидерът на БСП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук