ИЗВЪНРЕДНО! Плевнелиев се гласи за сладък пост в Европа

0
1336

Росен Плевнелиев ще смени кариерата на президент с престижен дипломатически пост, съобщава Блиц. Днес той обяви дългоочакваното си решение да не се кандидатира за втори мандат, което обмислял през последните 3 месеца. Плевнелиев смятал да се отдаде на далеч по-спокойна работа, без напрежението, на което е подложен като държавен глава.На новата си позиция Плевнелиев щял да се чувства не само по-спокоен, но и по-полезен с контактите си, които изградил през последните 5 години.

Пред приятели той споделил, че е изтощен от смазващите критики на политическите опоненти. Отделно Плевнелиев все още не може да се съвземе от дълбоката лична трагедия, която го сполетя от внезапната смърт на първородния му син Филип.

От друга страна Плевнелиев не искал да повтаря грешката на предшествениците си Петър Стоянов и Георги Първанов, които след като излязоха от президентската институция се превърнаха в обикновени партийни работници. Това ги забърка в политически интриги и повлия зле на репутацията им.

Ходът на Плевнелиев да се оттегли от надпреварата за втори мандат е единственият печеливш от негова страна, като се има предвид, че по време на целия му мандат не произнесе нито една запомняща се държавническа позиция.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук