ОБРАТ! Българинът, измамил „Уолстрийт“ – луд?! Ще му правят…

0
1357

Експерти-психолози и психиатри ще установяват дали обвиненият за борсови измами в САЩ Недко Недев може да носи наказателна отговорност.

Софийският градски съд уважи искането на адвоката му – Момчил Манчев, заназначаване на комплексна съдебно-психологична и психиатрична експертиза на Недев. По тази причина производството по екстрадиране се отложи за юни. Адвокат Манчев настоя да бъде изготвена експертиза, за да се установи дали клиентът му е вменяем или не.

Защитата представи решение на ТЕЛК, от което стана ясно, че бащата на Недев страда от параноидна шизофрения. Адвокат Манчев показа и епикриза на Недев, издадена от Държавната психиатрична болница – Севлиево. В документа е отразено, че Недев също има психично заболяване с шизофренни симптоми.

Нюйоркският съд иска екстрадицията на Недев за борсови манипулации за десетки хиляди долари чрез фиктивни фирми и подправен печат на калифорнийски нотариус. За всяко от осемте деяния в Щатите го чакат по 20 години зад решетките, а ако бъде съден и признат за виновен го очакват 160 години в американски затвор. Част от деянията му не са квалифицирани в родния Наказателен кодекс, но според сметки на прокуратурата тук би получил до 6 години затвор. На 7 юни ще стане ясно дали Недев ще бъде екстрадиран.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук