ИЗВЪНРЕДНО! Първанов захапа Радев за „добрия румънски опит“ и анализира първите му 10 дни като президент

0
613

Президентът от 2002 до 2012 г Георги Първанов захапа Румен Радев по повод протестите в Румъния. Преди време той каза, че ще отиде там да проучи техния опит, но ето, че и при тях нещата не вървят съвсем гладко, както сочат протестите.

Борбата с корупцията е процес. Що се отнася до нас – един закон не е достатъчен. В крайна сметка, ако не са здрави институциите и администрацията не боледува, няма да можем така лесно да се справим, коментира Първанов.

Той коментира и ветото върху приетия закон за концесиите, като похвали Радев за това и допълни, че подкрепя действието му.

„Евродепътутат Емил Радев, който говори тук преди малко, преувеличи в това, че трябва да спазваме евродирективи, приемайки този закон- Не може Брюксел да ни спуска всякакви инструкции и ние да козируваме“, посочи той.

Като нормални, добри действия и във вътрешен и външен план определи Първанов действията на Радев в първите 10 дни от неговото президентстване.

Той отиде със Спартана в Брюксел, за да покаже сила и мощ. Не е отишъл, за да пести и за по-евтин транспорт. Но трябваше повече воля да покаже, коментира Първанов и обясни, че и той е пътувал с военне самолет, но не е за препоръчване.

Не трябва да сме против Москва, а да работим с Москва, смята президентът до 2012 г. на въпрос дали Радев е проявил пристрастие към Русия. Недопустимо е български премиер да не е ходил в Москва скоро, ние имаме чисто исторически причини за това, коментира Първанов.

По-настойчиво отразяване на въпросите препоръча на Радев бившият вече лидер на АБВ. На Радев ще му се налага ад хок да действа, трябва да се движи с 4 хода напред. Капаните и рисковете пред него ще бъдат ежедневно, от наша страна ще има подкрепа, ангажира се Първанов и допълни, че двамата вече са се чули.

Имам леки притеснения за този кабинет да не се получи нещо еклектично, иначе е силен, посочи държавният глава до 2012 г.

Той коментира и предизборните обещания откъм Позитано 20. В момента обещават всичко на всеки. Да обещаеш, че след 4 години ще бъдем 8 милиона е несъобразяване дори с биологичните фактори, посочи той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук