ИЗВЪНРЕДНО! Румен Петков звъни на пожар в Би Ти Ви, подхвана Бъчварова по телефона

0
1635

Зам.-председателят на АБВ и вътрешният министър влязоха в словесна престрелка в ефир

Румяна Бъчварова отговори на критиките и искането за оставка, които вчера от ефира на Би Ти Ви отправи към нея зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той я обвини, че има полицейски чадър над престъпници, полицаите били демотивирани, а действията на министърката били тотално неадекватни.

„Думите на г-н Петков вероятно са свързани с момент, в който той се застъпи за негов близък полицай, който не се чувстваше комфортно. Но проверка показа, че този полицай беше извършил нарушение и трябваше да бъде уволнен. Не искам да казвам името на човека, но със сигурност е негов близък. Обажда ми се за него стотици пъти”, каза в ефира на Би Ти Ви Бъчварова.

Явно Румен Петков слушаше предаването и се обади светкавично в студиото. „Имаше проява на брутални актове към служители на МВР. Това беше, когато бяха задържани служителите и шефовете на РПУ-та в Асеновград и Първомай. Имаше арестувани и отстранени от работа дузина служители. На шефа на РПУ- Първомай бе предложена друга работа, а този в Асеновград бе уволнен дисциплинарно. Казах на министър Бъчварова,че това е игра с човешки съдби и се посяга на стотици семейства. Заради колеги от МВР съм й се обаждал, не за мои близки. Аз съм се застъпил не за едни, а за всички служители в тези РПУ-та”, изложи в ефира своята гледна точка Петков.

Накрая на разговора Бъчварова се изметна и обяви, че никога не е казвала, че униформеният, застрелял Христо Георгиев-Ицо Полицая, ще бъде уволнен. „На този етап не смятам, че има нарушение. Дори се обадих да поздравя колегите по телефона след тази акция”, допълни Бъчварова.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук