ИЗВЪНРЕДНО! Цацаров с горещи подробности за акцията на Летище София! Граничните полицаи са прибирали по 4 бона за трафика на бежанци

0
1217

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира снощната акция по пресичане на канал за трафик на чужденци на аерогара София.

Става дума за пристигащи бежанци от всякакви дестинации. Последният случай е от Кипър, хората пристигат с нередовни документи, те въпреки това са пропускани от гранични полицаи. Тарифата, която един граничен полицай е получавал, е 4 хиляди български лева, а тарифата за един трафикант е била 5 хиляди евро. Работено е доста старателно, аерогарата не е място, където да има лесно наблюдение, посочи той.

За първи път е налице канал за трафик на чужденци през аерогарата, допълни той. Задържаните са шестима, сред които двама гранични полицаи. Останалите двама са организатори на канала, чужди граждани, които общо взето пребивават у нас от около, а може би и повече от 10 години. Останалите двама са лица, които са се възползвали от този канал. Схемата е следната – лицето пристига, очаквано е, преминава с документи, които са неистински. Какво се случва с тези граждани, тепърва ще се установява. Тези хора търсят път към Западна Европа, допълни Цацаров.

Главният прокурор коментира и вчерашния арест на кмета на Асеновград.  До момента е обвинен главният архитект и кмета на Асеновград. Строители са били в нарушение, акцията е на окръжна прокуратура-Пловдив след дота внимателна работа. Подкупът е в размер на 8 хиляди лева, отбеляза Сотир Цацаров.

Като гражданин смятам, че няма какво да се крие от българските граждани покрай разсекретяването на стенограмата за КТБ, отговори обвинител № 1 на въпрос какво мисли за разкриването на стенограмата. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук