Излезе вярното класиране на седмокласниците

0
12988

В сайта на МОН вече е качено актуалното класиране след седми клас. То е достъпно на адрес: https://priem.mon.bg/.

По-рано днес грешка в системата наложи свалянето на класирането и се очакваше до края на деня актуалните данни да бъдат качени. 

Техническа е грешката, която е допусната при част от класирането на ученици след седми клас и касае само Технологичното училище „Електронни системи“ – ТУЕС, Софийската професионална гимназия „Джон Атанасов“, Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия, както и една паралелка в НПМГ, където вместо да бъде удвоена оценката от олимпиадата по физика, тя е взета един път.

Грешката засяга само София.

Това обяви началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) София-град Ваня Кастрева на извънреден брифинг, след като МОН изтегли обявеното по-рано класиране на учениците.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова допълни, че няма информация от други родители и от други градове за подобни проблеми.

Тя заяви, че ще бъде направена допълнителна проверка и съответно ще има последствия и наказания, ако има човешка грешка.

„Ще има класирани ученици, спрямо техните заявени желания. До днес трябва да бъде обявено класирането и от утре ще могат да се записват учениците“, каза зам.-министърът на образованието.

Тя призова да не се говори за излъгани ученици, а за правилно записани деца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук