Изскочи уникален запис на Тодор Живков: Ванга ме шашна! Тази нещастна жена позна, че съм мислел за самоубийство в окопите, разказва бай Тошо за първата им среща

0
2250

Уникален аудиозапис, в който Тодор Живков разказва за първата си среща с Ванга, се появи изненадващо преди дни в социалните мрежи. В записа, реализи­ран през 1984 г, Тато разкрива неизвестни факти от житието-битието си. Проверка на „Уикенд” установява, че документът е напълно автентичен и е излязъл от златния фонд на БНР, където се съхранява. Години наред никой не проявявал интерес към него, но едва сега бил изнамерен.

В аудиозаписа бившият държавен глава признава, че е правил опит за са­моубийство. Едва когато Тато лично се уверил в способностите на Ванга, той разпоредил да й се осигурят всички условия, за да приема хора от цялата страна, без мили­ционерите в Петрич да й правят проблеми.Тодор-Живков-Мара-Малееа-и-баба-Маруца-с-Людмила-300x274

„Сега ще разкажа за моята среща с баба Ванга. Между впрочем аз й каз­вам така, защото всички така й казват – баба Ванга, а ние с нея сме връстници. Родени сме в една и съща година. Тя седна на стола, аз също седнах на стола – един срещу друг. Обаче тя из­падна в транс и почна да говори. През цялото това време аз я наблюдавах и си мислех каква нещастна жена е. Но тя започна: „Как си останал, Тодоре, жив?!” И баба Ванга за­почна с подробности да ми разказва как бяхме обкръжени, как аз направих опит да се самоубия и ми засече пистолетът. Това е верно! Откъде може да го знае?! И реших след тоя случай да се даде възможност, който вярва на баба Ванга, да отиде при нея”, признава Тато в уникалното си откровение.

При първата си среща с петричката Касандра Живков пристигнал в Рупите заедно с дъщеря си. Според хроникьори случката се развива в края на 70-те години. Тато направил знак на охраната да го  изчака в двора и казал на Люд­мила, че иска да остане насаме с ясновидката.

След визитата си при Ванга той е повече от впе­чатлен. Когато се връща в София, Живков признава пред семейството си, че е шашнат от свърхестествените й способности. Никой друг не знаел, че по време на нелегалния си период, когато попаднал в полицейска засада, той обмислял да си тегли кур­шума, преди да го хванат. Пистолетът му обаче за­сякъл. След виденията на Ванга, които го поразили, Живков станал почитател на гадателката и наредил да приема официално всички желаещи да се допитат до способностите й.WANGA-J

В онзи момент срещу Ванга непрекъснато валели доноси, че е шарлатанка, която трупа милиони от хорската мъка. В „Стършел” я рисували като вещица и настоявали да я арестуват за измами. Икономическа милиция дори няколко пъти напра­вила серия от обиски в къщата на пророчицата. Основната им цел била да се открият валутата и златото, които според легендите били струпани на камари в дома й.

Неотдавна земляци на Ванга разкриха сензаци­онно, че Ясновидката е спасила Живков от атентат.

Това се случило в самото начало на 80-те. Людмила Живкова още била жива, но тръгнали слухове, че от КГБ са направили неуспе­шен опит да отровят Тодор Живков. Причината била, че го подозирали в тайни срещи със западняците. По примера на Югослав Живков искал да направи България свободен електрон и в един момент да се отцепи от Варшавския договор. Местните хора забелязали, че няколко месеца дъщерята на Тато непрекъснато посещавала Рупите с хеликоптера си.

„Чух, че Людмила е питала за баща си. Била много притеснена, защото сънувала, че е на погребението му. Донесла и бучка захар, на която Ванга да му гледа, хванала шекера, върху който Живков е спал, помълчала и й отговори лаконично: „Щерко, кажи му, че ред за умирачка нема. Лошото му се разминало. Но да не оди у Москва и да не яде нищо в компанията на хора с светли очи”, разказва сензационно съселянинът на Ванга Иван Соколов.

Източник: в-к УИКЕНД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук