Изхвърлена незагасена цигара е вероятната причина за пожара АМ „Тракия“

0
1386

Изхвърлена незагасена цигара е вероятната причина за пожара на 231 км на автомагистрала „Тракия“, който пламна малко преди 12.00 часа. Запалили са се сухи треви в пространството между мантинелите и огънят е прескочил в тревата по банкетната линия, заяви говорителят на Областната дирекция на МВР – Сливен Първолета Мандинска, цитиран от „Фокус“.

От полицията призовават пътуващите да са особено внимателни и отговорни на пътя. Най-честата причина за пожар е човешка небрежност. В случая пожарът се е разминал без щети, пострадали и спиране на движението по оживената пътна артерия, но безотговорността нерядко води до сериозни последици за здравето на хората и материални загуби. Гражданите трябва да спазват забраната за палене огън на открито през пожароопасния сезон, да не палят безконтролно стърнища и селскостопански отпадъци, да не хвърлят недоизгасени фасове сред природата по време на излети, риболов или през стъклата на леките си автомобили по време на пътуване. Не трябва да се пали огън под никакъв предлог във ветровито време, както и в близост до постройки, моторни превозни средства, лесно запалими материали, сухи тревни площи и гористи местности.

При пожар незабавно трябва да се съобщи на телефон 112. Да се направи добра преценка за пожара, за опасността за хората и дали може до пристигането на пожарната да се пристъпи към погасяването му с налични сили и средства. Спазването на тези правила и внимателните действия на гражданите до голяма степен ще намалят пожарната опасност.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук