ИСТИНАТА! СОЦИОЛОГИЧЕСКАТА АГЕНЦИЯ НА МИРА РАДЕВА ПРЕД АБСОЛЮТЕН БАНКРУТ!

0
2107

Преди година и половина във„ВИП Брадър” лъснаха истинските отношения между политици и социолози.

Повод за разкриването им стана опитът на социоложката Мира Радева да пробута дъщеря си Анна като многообещаваща певица. В коварните намерения на майката политикът Павел Чернев видя същите манипулации, с които социологическата агенция на Радева сапунисва години наред политиците в България.

Мира Радева ръководи най-корумпираната социологическа агенция. Това откровение направи бившият депутат от „Атака”.

Мира – тази мърша… Даваш толкова кинти, получаваш 3% или колкото процента искаш. Преди избори даваше някакви измислени и надути проценти за ГЕРБ, а след това колегите й я смляха. Другите агенции я сринаха. Говори се, че агенцията й е във фалит. Виждаш ли каква подла твар…? Сега продуцира детенцето си… Опитва се да оправдае профуканите пари за образование му. Това не е част от социалния експеримент, а е част от еснафска разигравква…”, коментира  социоложката политикът Чернев.

Пред Радева Чернев се показа като мил и нежен човек, което накара социоложката да възкликне: „Как е възможно в такова грамадно тяло да се крие такава душичка.” А в същото време Чернев продължаваше да говори зад гърба й: „Смятай докъде се е докарала, щом е довела и дъщеря си тук. Явно е много зле.”

Само преди няколко месеца шефката на МБМД Мира Радева беше остро атакувана, след като стана ясно, че стои зад проучване, което дава сериозна преднина за ГЕРБ на предстоящите тогава предсрочни избори през май.

Последваха грозни разправии в студията на националните телевизии, а после колегите й Андрей Райчев, Кольо Колев и Цветозар Томов обявиха, че я бойкотират и просто вече не я считат за никакъв фактор. Според тях има нещо съмнително в изследването, то е поръчково и е абсолютно нереално.

Мира Радева не се остави на упреците и през цялото време върло се защитаваше, но днес смирено простена, че това е изпитание и по всяка вероятност й е пратено от Господ. По адрес на Кольо Колев тя реагира, че „той уж е безпартиен, а има договор с национален вестник”. „Без пари! Как може така? Дали не става дума по-скоро за търговия с влияние?!”, жегна го от екрана Мира Радева.

Потребителите в мрежата също не пропуснаха да коментират сцените между разярените социолози и ги призоваха да се спрат, защото истината ще излезе наяве. „Тези междуличностни проблеми и конфликти станаха досадни. Проявете скромност, а не непрекъснато да се тупате в гърдите и да се изживявате на корифеи в социологията при това с нескрита ярост. Омръзнахте на хората!”, споделят във виртуала.

За фалита на Радева се заговори още по време на развода й. Екссъпругът на социоложката – Михаил Янов е съосновател с Мира на социологическата агенция MBMD. След развода двамата повеждат война в съда за правата над агенцията. Делата печели Янов. „По отношение на средствата, които тя е присвоила незаконно, ще бъде дадена на прокурор, защото там има престъпление”, заявява Михаил Янов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук