Ексклузивно в ДЕЙЛИ ПРЕС : КУБРАТ И ТЕРВЕЛ ПУЛЕВИ ВЪВ ВЪТРЕШНА, СЕМЕЙНА ВОЙНА

0
1563

За едни от най-известните братя в спорта – Кубрат и Тервел Пулеви, се заговори още преди години. На ринга двамата записаха успехи, но не оставаха далече и от скандала. На турнира в Пескара през 2008 г., който е олимпийска квалификация, Кубрат взе титлата и се класира за игрите в Пекин. Брат му пък записа спорна победа в I кръг, но след това се провали. Това предизвика скандал и шефовете на федерацията го обявиха за страхливец. Заради това, че Тервел отказа да се изръси за снимките за олимпийската делегация, го наказаха и изгониха от националния отбор.

В същото време интересът към Кубрат и Тервел не стихва.

От друга страна, мускулестите момчета са доста своенравни и не за първи път са забъркани в скандали. Преди години и Кубрат бе наказан и изгонен от националния, но после беше върнат. Двамата не обичат да мълчат и често казват мнението си по различни въпроси и критикуват федерацията и треньорите си.

Кубрат е по-големият, роден на 4 май 1981 г. И двамата се гордеят с имената си. Според тях баща им се увличал по история и затова са ги кръстили така. Нещо повече, третото дете щяло да се казва Аспарух, но майка им повече не искала да ражда. Двамата обаче не изключват възможността техните деца, ако са момчета, също да носят хански имена.

Освен с успехите си като боксьори Кубрат и Тервел станаха интересни за светските хроники, че са гаджета с хубави и известни момичета. И тук доминира по-големият брат – Кубрат. Преди години се залюби с младата звезда на Пайнер – Андреа. Изгряващата тогава фолк певица хлътнала по мъжагата на една фотосесия. После последвали страхотни подаръци. Първо била диамантена огърлица, а през едно лято в много екзотична обстановка – на яхта в морето, и диамантен годежен пръстен.

Според запознати в тази връзка Кубрат дори прави по-голям пиар не само с успехите си на ринга.

Една вътрешна семейна война тлее от години между братята. Тервел негодувал винаги, когато на пиедестал издигнели брат му, а за него и неговите успехи забравят!

„През всичките години на боксьор градих и се трудих, за да стигна дотук. Спокойно мога да стоя редом до най-добрите боксьори в света. Винаги съм правил равностойни мачове с лидерите, но едва сега започнах да ги печеля. Мислил съм си: „Добре, защо аз не мога да се изявя и да бъда на олимпийската стълбичка?! Защо всички говорят за успехите на брат ми, а никой дори не забелязва моите?!”, негодувал Тервел пред приятели. Тази мъка го гнетяла от години, но малкият Пулев вече не можел да се сдържа. Споделял с приятели какво го мъчи, без да се съобразява с последствията. Това отношение към него не можело да продължава вечно…

„Явно сега узрях и съм спокоен да реализирам всичко онова, което правя в тренировъчната зала, на големия ринг. Вече излязох от сянката на брат си Кубрат! Спечелването на медалите ме извади от сянката му. Винаги са казвали „Това е братът на Кубрат”. Сега вече успехите ми вървят с името ми. Преди просто тренирах и се знаеше, че аз съм боксьор. Вече имам моите трофеи”, не сдържа гордостта си Тервел в интервю.

„Винаги ми е тежало. Не е приятно да ме спрягат само с неговата личност. Това обаче не означава, че не съм се радвал на неговите успехи. Трябва да се знае. Двете неща нямат нищо общо. Ние винаги сме се подкрепяли във всичко. Кубрат и пари ми е давал”, оправдава се пък на моменти Тервел, явно осъзнал до къде е стигнала в един момент завистта му.

„Конкуренцията помежду ни винаги ни е била от полза. Когато единият напредва в резултатите, другият се амбицира. Това е още от времето, когато бяхме деца в спортното училище”, продължава с оправданията Малката Кобра.

„Прякорът Малката Кобра е измислица на президента на федерацията. Той го употреби няколко пъти пред журналисти и се завъртя в медиите. Никой друг освен него не ми казва така. Името ми е достатъчно отличително, за да ме наричат по друг начин.

Аз съм Тево, не Малката Кобра!, категоричен е той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук