Кадиев: Цачева е номинирала арестувания Цветанов. Тя: Това е груба манипулация

0
1351

Няма как аз да кадрувам в друго министерство, това е груба манипулация. Това заяви председателката на Народното събрание Цецка Цачева пред Нова телевизия по повод твърденията на независимия депутат Георги Кадиев, че тя е предложила арестувания снощи Цветелин Цветанов за шеф на ДАИ.

„Цветелин Цветанов е човек на ГЕРБ. Това, което знам е, че г-жа Цецка Цачева лично го е номинирала пред министъра на транспорта“, каза по-рано Кадиев пред Нова тв. Знам, че тя е от хората, които са го номинирали, но кой го е протектирал и пазил – Цачева дължи отговори на тези въпроси, допълни той. И бе категоричен, че има политически чадър над корупцията в ДАИ и ако не се разбие той, схемата ще продължи.

Нито официално, нито неофициално имам нещо общо с този господин, виждала съм го един-единствен път на мероприятие в Плевен, отсече обаче Цачева.

Тя заяви, че не е предлагала Цветанов. Няма такава система – председателят на НС да назначава хора в друго ведомство, каза Цачева. Тя уточни, че може да назначава само служители по трудово правоотношение в Народното събрание. Назначенията и контрола върху работата на съответните служители трябва да се търсят в съответното министерство, допълни тя./24 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук