КАКВО ВРЕМЕ НИ ОЧАКВА ДНЕС? Спира или продължава ураганният вятър, нанесъл безброй щети в столицата?

0
6501
Снимка: "Би Нюз".

Днес ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно силен, запад-северозападен вятър с който ще продължи да нахлува студен въздух. Преди обяд в Югоизточна България все още вятърът ще е силен от юг-югозапад. От северозапад валежите постепенно ще започнат да спират, а след обяд и облачността ще се разкъса. В Източните Родопи и Югоизточна България валежите ще са значителни и ще спрат едва през нощта срещу понеделник. Към 14.00 ч. температурите ще бъдат между 7 и 12 градуса, в София – около 8 градуса.   Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за февруари.

Жълт код е обявен за четири области в Южна България – Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. В тези райони ще има значителни валежи от дъжд, сумарно за денонощието е възможно да достигнат до 20-25 л/кв.м. В сутрешните часове ще продължи да духа силен южен вятър с пулсации до 24-25 м/сек, с тенденция към отслабване. В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в Родопите от дъжд и сняг, но след обяд от северозапад валежите ще започнат да спират. Ще духа силен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух, но през деня ще отслабне до умерен.

Към 14.00 ч. температурата на 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м – минус 2 градуса. Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, но преди обяд по южното крайбрежие все още вятърът ще е силен от юг-югозапад.

През деня температурите ще се понижат и към 14.00 ч. ще са между 8 градуса и 10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето сутринта ще бъде 3-4 бала, но ще отслабва и след обяд вече ще е 2-3 бала.   В понеделник преди обяд на отделни места в южните райони все още ще има слаби превалявания. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса. Във вторник ще преобладава слънчево време, ще бъде и малко по-топло.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук