Калифорнийски червеи пратиха фермерка на съд

0
1229

Жена отива на съд заради злоупотреба с пари отпуснати и по европейските програми за развитие на селското стопанство. Обвинението срещу 36-годишната Камелия Е. е за това, че в периода юли – септември 2010 г. получила но не използвала по предназначение сумата от 24 446 лв. отпуснати от фондовете на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Всъщност виновник за случилото се е познат на обвиняемата на име Добромир. Той искал да изгради собствена ферма за калифорнийски червеи, но не отговарял на условията затова успял да убеди Камелия да кандидатства вместо него по мярката „Създаване на стопанства за млади фермери”. Уговорката между двамата била за услугата той да остави на Камелия половината от сумата, която ще получи от Европа. Така младата жена се регистрирала като земеделски производител и сключила договор с Добромир за наем на собствения му имот в село Грушка, където вече била изградена фермата.

На 7 юли бил преведен първият транш от 24 446 лв. От тях жената изхарчила 1000 лв. за закупуване на червеи, а останалите пари профукала за свои лични нужди, като през 2011 г. дори заминала за чужбина. Така реално тя не извършила преките инвестиции, за които и били отпуснати парите. При направената последваща проверка от служителите на фонд Земеделие това било установено и срещу Камелия започнало разследване, което завършило с мнение за предаването и на съд./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук