Каракачанов: Европа не ни третира като равни

0
3017

Трябва да престанем с тази наивност, че от Европа ни третират като равни. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на Нова по повод приемането на третия пакет „Мобилност“.

Той упрекна ЕС в двойни стандарти спрямо България. По думите му от Съюза още с влизането ни в блока са пожелали да изключим първите 4 реактора на българския АЕЦ „Козлодуй“, за да може Франция да оправдае икономически инвестициите си в румънски реактор.

Каракачанов изтъкна, че двойният стандарт на Брюксел към България си личи и от други големи проекти. „Как може „Северен поток 2″, а Южен поток не може“,пита вицепремиерът.

Красимир Каракачанов изказа позицията си, че пакет „Мобилност“ би фалирал българските превозвачи. 

Става дума за 14 млн. лв. годишно, акцентира вицепремиерът. Транспортът е третото перо в България, стана ясно от думите му.

По повод конфликта на мнения в парламента относно исканият на лидера на „Воля“ Веселин Марешки да не се инвестира във въоръжаване на армията Каракачанов заяви, че няма развита икономически държава, която да не инвестира в армията си.

Припомняме, Веселин Марешки поиска мораториум върху парите за въоръжаване. По-рано той лансира и идеята за провеждане на референдум за излизане на България от НАТО.

Аз няма да сложа българската авиация на земята, защото някой негодува, отсече Каракачанов. От думите му стана ясно, че всички държави имат модернизирани армии и ние трябва да обновим нашата техника.

Заплаха за националната сигурност на страната не е Русия, а ислямският радикализъм и тероризъм, заяви министърът на отбраната.

Задачата на всяка една армия е да пази националната сигурност, категоричен бе той.

Военният министър обясни, че българските самолетни са транспортни. Трябват бойни. Самолетите са от времето на 10 ноември, обясни Каракачанов и добави, че те имат още 10 години живот.

Каракачанов натърти, че купуването на военни самолети не е като да си купиш хапчета от аптеката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук