Цветанов иска Радев да пие кафе в НС, не да нажежава обстановката

0
2445

Държавният глава Румен Радев се чувства изолиран от политиката в Европейския съюз. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в ефира на bTV.

Така той си обяснява поведението на президента и изказванията му срещу министър-председателя Бойко Борисов и управлението на ГЕРБ.

„Нека намалим противопоставянето между президента и изпълнителната власт. Но досега винаги ГЕРБ е реагирала след публично изказване на Радев, а не обратното“, акцентира Цветанов.

Президентът може да покани премиера на кафе, за да обсъдят политическите въпроси, мисли Цветан Цветанов.

Както премиерът намира време да ходи в парламента, така и държавният глава е в правото си да покани Борисов на среща, или да дойде в Народното събрание да пием по едно кафе. А той нажежава обстановката“, изтъкна Цветанов.

Румен Радев обаче се чувствал изолиран от политиката и успехите на ГЕРБ. Това вижда като повод за оплакванията на президента, председателят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов акцентира, че президентът включително не е знаел за подготвян ата среща между Бойко Борисов, четирима министри и руския президент Владимир Путин.

Срещата е подготвяна с подкрепа на Европейската комисия, стана ясно от думите на Цветанов. По негово мнение срещата между държавния глава на България и Владимир Путин била протоколна. Цветанов е категоричен, че Румен Радев не е бил полезен за организирането на разговорите Путин – Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук