Каракачанов купонясва цяло лято на плажа със скандален бизнесмен

0
812

Случайни ли са запоите на военния министър със строителен предприемач от Варна при обявени морски имоти на МО за продажба?
Това лято военният министър, вицепремиер и лидер на ВМРО, е забелязван няколко пъти като гост в хотела на скандалния варненски бизнесмен Даниел Славов, известен като Дидо Дънката. Двамата са правели и с дни щури запои на плажа „Кабакум“, където Дънката има огромен луксозен хотел.
На какво се дължи тази на пръв поглед незначителна среща между Красимир Каракачанов и Данаил Славов? Всеки, запознат с биографията на Славов, лесно би прозрял политически и финансови взаимни интереси, още повече, че Дидо Дънката се слави като добър партиен спонсор и добър играч, когато трябва да заеме нова бизнес територия с политически протекции.
Даниел Славов – Дидо Дънката е известен още от началото на 90-те години като човекът, който държи основния канал за контрабандни цигари, така поне летендираха БОП-аджиите в оперативните си справки.
По Черноморието му се носи тази слава на недосегаем и като на най-могъщия контрабандист по вода и суша във Варна и региона, който иначе бе разследван „оперативно“ за контрабанда на цигари, но така и службите не стигнаха доникъде.
Дълги години Данаил Славов – Дидо Дънката подпомага финансово Борислав Гуцанов, за да си отвоюва лидерството в БСП-Варна. Двамата са съученици от Морското училище. Когато Гуцанов става шеф на БСП във Варна и председател на Общинския съвет по време на Тройната коалиция, за Дънката настъпва период на разцвет. В официалния си бизнес Данаил Славов – Дънката се води строителен предприемач с фирма „Борд“. Едни от най-грандиозните и луксозни хотели във Варна са негови: комплексът „Ривиера Бей“ на плажа „Кабакум“ между спирките „Трифон Зарезан“ и „Журналист“; един от най-луксозните хотели в морската столица хотел – „Капитол“. В самия център на Варна фирмата на Славов печели обществената поръчка за изграждането на нова сграда на районното кметство „Одесос“. На метри от Морската градина, на мястото на изгорелия преди години Институт за културно-просветни кадри, построи друг обект, който фирма „Борд“ също е получила от общината, този път чрез продажба на търг. Притежава и ултра луксозна къща и бизнес в Женева.
От 2015 г. Дидо Дънката пренасочва финансите си към ДСБ. При предходните местни избори Радан Кънев често е отсядал със семейството си в тузарския „Капитол”. Близостта между Радан Кънев и Дидо Дънката, се потвърди и когато ДСБ издигна кандидатурата на Чавдар Трифонов за кмет на Варна през 2015 г., но Трифонов се провали, тъй като изскочи фактът, че е подсъдим за шофиране в нетрезво състояние. Според публикации на регионални медии от този период, Дидо Дънката е финансирал със стотици хиляди кампанията на ДСБ и Чавдар Трифонов.
Сега, преди нови местни избори и в период, когато Министерството на отбраната пуска за продажба изключително апетитни застроени терени на метри от плажа (които въобще не са малко и все на апетитни места), Красимир Каракачанов е в купонджийските обятия с Данаил Славов – Дънката.
Не е много трудно да гадаем какви интереси са събрали двамата. Дънката има навик да е с политическо влияние и има парите да го купи, Каракачанов има имотите на подчиненото му ведомство и нуждата от финансиране на политическата си партия – добър повод за туристите на “Кабакум“ да се радват на запоите му.

Пламен Ангелов /Afera.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук