КАРИЕРА В ЗАТВОРА! Няма да повярвате какво работи зад решетките Вальо Топлото!

0
1484

Бившия шеф на столичната „Топлофикация” Валентин Димитров, известен като Вальо Топлото, който излежава 3-годишна присъда за безстопанственост в особено големи размери, отново работи по специалността си. Ексдиректорът подменя крушките в затвора в Казичене.

Димитров се възползвал от полагащото му се по закон право да полага доброволчески труд, срещу който ще напусне по-бързо мястото за лишаване от свобода. Заради дипломата си за инженер той бил назначен за електротехник, съобщиха от затворническото общежитие.

„Работата е лека – стягане на някой контакт, поддръжка на осветлението – да завие някоя крушка по килиите, столовата, канцеларията. Вече ако е нещо по-сложно, се вика специалист, защото е учил нещо, но сложни неща не му се поверяват”, обясниха запознати.

За близо четирите месеца престой в Казичене Димитров спазвал отлична дисциплина и се интегрирал бързо в новата си среда. Два дни на работа зад решетките се равняват на три излежани дни от присъдата. Димитров, обаче, има около година престой в предварителния следствен арест преди да получи присъдата си от 3 години и тя ще му бъде приспадната.

Топлото продължава да не си плаща задълженията за парно към бившия си работодател, пише „Телеграф“. Преди да влезе в затвора той висеше с хилядарка, а сега дългът с лихвите му е нараснал на 1318,75 лв., като 111 лв. са за дялово разпределение.

Бившият шеф на „Топлофикация” е осъден за това, че е пръскал парите на общинското дружество за скъпи сирена, джетове и други луксозни глезотии. Негови съседи разказаха, че имал радиатори за парти дори в гаража. Общо за „представителни разходи” той пръснал 325 693,95 лв., които трябва да върне. С част от тези пари си наел „Лексус”, макар дружеството да имало автопарк от 200 служебни коли.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук