Карлово се тресе, някой подпали колите на Половинката!

0
1559

Пиромански изпълнения изправиха на нокти пожарникари и ченгета в Карлово. На 30 март в 1 часа през нощта на телефон 112 е подаден сигнал, че в местността „Аязмото” край Карлово в автокъща горят две коли. Проверка на БЛИЦ установи, че автокъщата е собственост на хисарчанина Николай Арабаджийски, с прякор Половинката.Установено е, че изпепелените напълно „Форд” и „Ситроен” също са собственост на 43-годишния мъж. При огледа са открити следи от запалителна течност, което означава, че пожарът е предизвикан умишлено.

Разследват се три версии – неуредени финансови отношения, атака от конкурент или разправии от лично естество. За сега разследващите акцентират върху първите две версии. Половинката от години се занимава с този бизнес, той вкарва коли от чужбина и ги продава в България.

През февруари 2014 година той отново стана герой на медиите, след като на прибиране у дома си в хисарския квартал Миромир бе нападнат от двама, маскирани като полицаи. Те го причакали на метри от дома му, извадили пистолети и бухалки, отмъкнали му насила 15 хиляди евро, оборота, който носил след работния ден.

От полицията съобщиха за БЛИЦ, че по случая с изгорелите две коли е образувано досъдебно производство, предстои доклад н Районна прокуратура Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук