Кметът-насилник преследвал малката Ирена, причаквал я и…

0
1907

„Дъщеря ми мисли още по детски, тя думи като секс не употребява и никога не е давала индикации, че е дотам узряла, че да се заглежда. Кметът Иван Евстатиев я преследваше преди инцидента, искал е да се добере до нея.“

Това коментира пред „България Днес“ бащата на 16-годишната ученичка Ирена – Георги Белухов. Реакцията му на възмущение е заради интервюто на адвоката на Иван Евстатиев – Ташкена Колчева. Маститата юристка категорично твърди, че ученичката лъже и е правила доброволен секс с похотливия кмет.
Инцидентът е станал на 15 януари, когато 16-годишната и бившият кмет се озовават в местен хотел. Там те изпиват повече от бутилка водка, след което Ирена не се прибира у дома. Сутринта момичето се завръща вкъщи разрошено, с повръщано по косата и посинено око и разбита уста. Казва на родителите си, че е била изнасилена от кмета. Твърди, че е видяла пистолета на Иван Евстатиев, а той я изпратил до вкъщи и я заплашил да мълчи. Направени са три експертизи, които установяват, че Ирена е била девствена преди нощта в хотела. Както и че е била малтретирана и приведена в безпомощно състояние. Адвокат Колчева твърди точно обратното – че момичето е искало интимност с по-възрастния Евстатиев.

„Адвокат Колчева говори това, което й изнася, но ще видите какво ще й се случи в понеделник. Ще й бъде потърсена сметка за обвиненията и клеветите срещу трети лица“, закани се ядосаният баща. Георги Белухов натъртва, че с очите си е видял, че дъщеря му е била бита. „Точно обратното на думите на адвокат Колчева е. Не дъщеря ми, а кметът Евстатиев я е преследвал през целия януари – чрез приятелки, след училище и така нататък“, ядосва се бащата Белухов, но е убеден, че присъда за похотливия кмет ще има със сигурност. „Ще бъде осъден, не се съмнявам в това. А интервюто на адвокат Колчева е безпомощен опит, последен признак за живот на защитата им“, казва Белухов.

Иван Евстатиев от януари е в ареста, където преживя поредица местения и несгоди. Той получаваше всеки месец различни пристъпи – на лудост, депресия, опит за самоубийство и гладуване. В крайна сметка се втали и е доста по-адекватен в килията си, макар да се опитва всячески да напусне следствения арест. Дори опита да се самоубие, твърди защитата му.

„Той имаше три наранявания в челната област и счупване, което говори за поне три пъти умишлено удряне на главата в стената. В епикризата, която беше издадена от неврохирургията в Пазарджик, където Евстатиев беше настанен, също изрично е записано самонараняване, а не случайно падане“, категорична е Колчева. Тя ще настоява за очна ставка между ученичката и кмета по време на процеса.

„Искам да докажа, че пострадалата лъже. Тя най-безогледно лъже. И това беше констатирано от прокурор при втория й разпит пред съдия. При първия разпит тя е казала: „Сексът между нас беше доброволен. Дори да не бях пила алкохол, ако той беше поискал секс, аз нямаше да му откажа“, твърди адвокат Колчева. Думите й отново са контрирани от бащата на пострадалата, който категорично вярва на дъщеря си, която се прибрала в потресаващо състояние, пребита и подута след вечерта в хотела.

Георги Белухов е категоричен, че ученичката Ирена не трябва да се среща очи в очи с кмета Евстатиев и ще направи всичко възможно да предотврати това. Той смята, че очната ставка може да влоши психическото й здраве.

Две обвинения

Срещу Иван Евстатиев са повдигнати две обвинения – за изнасилване и за опиване с алкохол на непълнолетно лице. Грозят го от три до 10 години затвор. Ирена е един от първенците на випуска. Тя е награждавана многократно за всякакви прояви. Печелила е международен шампионат в Русия по силов многобой, член е на асоциацията „Витязи – Хан Аспарух“, има медали от състезания по плуване, шахмат, както и първа награда на конкурс по фотография. Любопитен се оказа фактът, че за повечето от постиженията си момичето е получавало лично грамоти от кмета изнасилвач. Според запознати покрай честите срещи на момичето с Евстатиев се е зародило и извратеното му сексуално влечение към нея. Освен това той много добре я познавал и покрай нейната майка, която му е била секретарка по време на мандата му. Именно поради тази причина Ирена се е доверила на Евстатиев, който я извикал в хотела при него във фаталния петъчен ден./БИ НЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук