КОМЕНТАР НА ЖУРНАЛИСТА ТОДОР СТЕФАНОВ ЗА ПРЕС.БГ! ПАРАДА ЩЕ КОМАНДВАТ ШВЕДИТЕ! Който не пие от сутринта… не знае за какво парадира

0
253

Освен традиционният вече гей прайд в София, традиционно подкрепен от редица посолства и традиционно заклеймен от консервативно-патриотични кръгове с права резба, в страната се провеждат още няколко манифестации на различни ценности и нагласи.

ПАРАДА ЩЕ КОМАНДВАТ ШВЕДИТЕ! С този лозунг към Несебър и Слънчев бряг привлича участници за Парад на Стокхолмския синдром бившият председател на хотелиеро-ресторантьорската асоциация Благой Рагин. Г-н Рагин смята, че трябва да се обърне внимание на хората, които обичат не просто да бъдат ритани, но и да целуват крака, който ги рита, и да го мият с розова вода.

„Очаквам подкрепа – сподели манифестантът – от всички, които като мен споделят веруюто, че ръката, която посяга, знае и как да компенсира. С шведите сме от едно семейство, но те са хубави високи и синеоки – дори пияндурниците общи работници; а погледнете ме например мене на какво приличам! Как да не ми отвъртиш един! Мен, примерно, ако ме шибнат от едната страна, веднага обръщам другата, това е християнско, ще се съгласите с мен. Освен това съм неудържимо привлечен от пакетите им – сънувам ги с отворени и затворени очи, денем и нощем – пакетите на шведите.“

След кратка пауза, която за удобство наричаме размисъл, г-н Рагин довърши мисълта си:

„В хотелите си съм наслагал шведски стени – за освобождаване на стреса от малтретирането. Като изтрака челюстта на някоя камериерка, тя после сваля стреса с коремни преси на шведската стена, а ако е по-сериозно обработена жертвата, дори й давам да милва шведски пакети. Аз си уважавам хората – пакетите са ми мили, но хората на наемния труд са тези, които реално поемат ритниците – и това трябва да се поощрява, за да вървим напред!“

ПАРАД НА РИСКОВИТЕ КУРОРТНИ ПРОФЕСИИ се провежда успоредно с парада на Рагин, като се очаква двете шествия да се слеят и заедно да занесат на изтрезнелия в ареста швед портокали, инжектирани с ракия и метадон. Камериерки, продавачки и сервитьорки заедно с проститутки, дилъри и алкохолни гидове маршируват и показват синини от бича, следи от седлото. Дилъри с отрязани уши споделят пред камери и микрофони печалните си истории, а репортерки ги питат с ласкав шепот:

„Как се почувствахте, когато…“ 

„Вярно, че се печелят сравнително добри пари без инвестиция – разказа малтретиран дилър, – но който си мисли, че е лесно, да дойде на мойто място да види. Мен, преди да ми отрежат ухото, са ме изнасилвали няколко пъти за издънки, но така и не минах на другия бряг!“ – гордо демонстрира идентичност и интегритет наркотърговецът.

ТРАДИЦИОННИЯТ КОНТРА ГЕЙ ПАРАД тази година се провежда под мотото: „Може да сме бедни и прости, ама пък си бием жените и децата“. Участник в проявата водеше детето си за ухото, а майка му – на каишка. Когато му бе обърнато внимание, че манифестантите от гей парада се държат по-прилично, той контрира:

„Ний от много приличие я докарахме дотук. Аз не приемам някакъв сбъркан да ми казва, че не мога да си бия детето и жената. То така утре ще забранят и учителите да пердашим! Айде моля ви се! Повече твърдост в китката, майстори!“, примляска манифестантът и облиза малко вчерашна пастърма от мустаците си.

„В Деня на майстора, който не пие от сутринта, е хомосексуалист!“, претараши торбата с мъдрости българинът и разказа смешката, дето свършва с „педераси, сър“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук