КОМЕНТАР НА ТОДОР СТЕФАНОВ: Румен Радев говори си някакъв банкянски диалект с високомерието на необразован и малограмотен селяк

И как иначе, кой нормален човек би си позволил да инвестира в държава, в която няма сигурност

0
37588
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес".

Автор: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ 

Отговорът на въпроса “Защо?” би могъл да се изчерпа с две-три думи “Защото е прост!”. Само, че на мен ми се иска да обясня по-подробно защо не искам моята държава да се управлява от БСП…

Не искам Радев да е президент, най-напред защото е ужасно неграмотен. Мога да преглътна (макар и с доста усилия) факта, че президентът не говори много чужди езици. Но ми идва в повече фактът, че Радев не говори български. Говори си някакъв банкянски диалект с високомерието на необразован и малограмотен селяк и си въобразява, че е еманация на интелекта. Тъпите журналисти веднага започнаха да му подражават и сега от всички телевизии могат да се чуят едни много “мъдри” изказвания за творческите планове на червената Радева, поднесени на същия този банкянски диалект – Радевата.

По-лошото от неграмотността на Румен е фактът, че той не иска да се ограмоти и образова. И не допуска някой да знае повече от него, а там от пресцентъра всичко му правят, че той не знае иначе. Затова и охраната му от НСО се държат като пълни неграмотници, дори и да са си такива.

Очевидно никой не смее да каже на Радев, че не можеш да тръгнеш по анцунг и черна ризка на официално посещение и да се биеш на лоста. Никой не смее да му каже, че когато се облече с тениска и сако излага не само себе си, а цялата държава. Никой не смее да му каже, че има етикет и дрескод, които трябва да се спазват. Че селяшкото му държание поставя под въпрос интелигентността на цялата нация (нали ние си го избрахме и си го търпим). И че национална сигурност не се защитава с дюнери точно като него.

Всички коментират, че Румен Радев се застъпил за жертвоготовният разбирач, “дет рита” с него. На него това му се струва нормално. За него нормалното е да направиш някого в кабинета си на нищото, защото му е приятел. Сам си го казва “Ако исках, щях да викна Нинова и да му кажа – назначи го”. Нормално ли ви се струва?

От БСП се бият в гърдите колко много са направили.

А какво всъщност са направили?

За сметка на това драстично се повишиха цените на основни храни и стоки. Говорим за драстично повишение на хляб, млечни продукти, олио. За оцеляването на човек трябват 500 лв. заплатите извън София са около 300. Например в Технополис, заплатите на продавачи и касиери в Търново са около 320 лв. Така е и в повечето вериги. Може ли някой да ми обясни как семейство с две деца, в които родителите получават общо около 700-800 лв. може да живее?

По време на вота на доверие ни се обясни колко много приходи ще влязат в хазната. В това президенство се заблуждават, като мислят, че с думи по медиите и данъци ще повишат приходите. Няма как да стане. Всеки, който поне малко се е занимавал с търговия е наясно, че хората не могат да платят повече, отколкото имат. Ако винетката е прекалено скъпа, а глобата за фалшива е висока, аз просто няма да карам кола. И в хазната няма да влязат приходи нито от винетки, нито от глоби.

Още преди повече от година писах, че от повишаването на акциза на цигарите всички (освен контрабандистите) само губят. И колкото и да се опитват да се справят с контрабандата, това ще донесе само още повече загуби. Защото освен липсата на приходи от акциз ще се прибавят и разходи за полицаи и пр.

Спомнете си идторията с ДДС-то – ще се вдига, няма да се вдига. Същото стана и с осигуровките – ще ги намалим, пък после ще ги вдигним. Ще закриваме малките болници, после няма да ги закрием. Ще забраним пушенето от 2010, после ше го разрешим до 2014, после ще го забраним от 2013-та.

В резултат – 66% по-малко чужди инвестиции.

И как иначе, кой нормален човек би си позволил да инвестира в държава, в която няма сигурност.

Особено е трагично положението с полицията. В момента изобщо няма полиция, която да е в услутга на гражданите. Единственото, с което се занимават полицаите е да търсят повече приходи за бюджета и да бранят интересите на шепа “бизнесмени” с мутренски произход. Защото това, че няма отвличания, обикновения човек не го засяга. Но растящата битова престъпност го засяга и то много. На мен не ми пука, че са заловили винетки. Интересува ме кога ще хванат циганите, които ме обраха. И кой ще ме предпази от нов обир. Няма такъв. Ако искам сигурност, трябва да платя на частна фирма (както правят всички собственици на магазини). Е защо тогава плащаме (и то много) на полицаи?

И НАКРАЯ САМО ГЕРБ БИЛИ ВИНОВИНИ Я СИ Е*МАЙКАТА!
Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук