Кошмар в Хасково: Избягалият от зоопарка вълк нападна деца и нахапа момиче

0
118

Успяха да го заловят в петък вечер. Служителите на зоопарка ще бъдат наказани, че не са съобщили своевременно за изчезването му

Вълк ухапа дете в парк „Кенана“ край Хасково, твърдят роднини на пострадалото момиче пред Bg On Air. Животното избяга вчера от зоологическата градина, а късно в петък беше заловено. 

В акцията участваха десетки служители на общинското предприятие „Екопрогрес“ и полицията. Униформените и общинските служители в продължение на няколко часа обикаляха гората край зоопарка в района на алеята.

Паника в Хасково, вълк избяга от зоопарка

Вълкът е заловен след 22 часа, след като е бил уцелен с упойваща стреличка. Животното е настанено в друга, по-сигурна клетка, съобщиха от пресцентъра на Община Хасково.

Първоначално от там отричаха за избягалия вълк от зоопарка, но след инцидента с нахапаното момиче признаха, че той е избягал и го издирват, за да го заловят.

14-годишното момиче се разхождало с приятели в парк „Кенана“ в късния следобед вчера. Докато децата били в една от по-малко оживените алеи, пред тях изскочил вълк.

Близките на детето са категорични, че това е избягалото животно от зоопарка.

„Аз не мисля, че ще се обърка. Разхождали са се в гората, вълкът излиза. Те са тръгнали да се отдалечават, за да не го изплашат, но въпреки всичко вълкът излиза и я напада.

После едно момче взима пръчка и го прогонват вълка. Нахапана е по краката. Искам хората да знаят, че има вълк на свобода и да се пазят“, разказа майката Мария Атанасова.

Сигнал за избягалото животно е подаден веднага. Първоначално от общинското предприятие „Екопрогрес“ обаче отричат да има избягал вълк и твърдят, че е починал.

Ден по-късно от община Хасково потвърдиха, че хищникът е напуснал клетката. А директорът на „Екопрогрес“ обяви, че е бил подведен от управителя на зоопарка.

От община Хасково обещаха съдействия на семейството на нахапаното дете, въпреки че изразиха съмнение дали момичето наистина е било нахапано от вълк или става въпрос за куче.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук