Крясъци и обиди в детска градина в Плевен

0
1082

Крясъци, заплахи и обиди могат да бъдат чути в аудио запис, за който се твърди, че е направен в първа група в Целодневна детска градина 10 „Надежда” в Плевен. Записът беше публикуван в социалните мрежи и бързо достигна до стотици хора.

„Ти къде се намираш, бе?”, „Ти не разбра ли, че аз командвам тука? Тука каквото кажа, това ще правиш! Като не ти харесва има други градини в тоя град”, „Ама ти си направо ненормална ма” – това са само част от изразите, които се чуват в записа.

Според информация от потребителя на записа се чува гласът на „старши учител г-жа Гатева”. Човекът твърди, че срещу нея са подадени множество жалби през последните няколко години, които са завършили със становище, че „няма грубо отношение към децата”.

Община Плевен започна незабавна проверка, след като беше разпространен записа. До този момент няма подадени жалби за нарушения, съобщи заместник- кметът Стефан Милев. Той увери, че ако се установят нарушения, виновните ще понесат строги наказания.

„Проверката тече в момента. Всички обяснения, които директорката даде, да бъдат на хартиен носител и да бъдат предадени в Община Плевен, за да предприемем дисциплинарни наказания срещу директорката. Това, което директорката трябва да направи от тук нататък, е да изиска писмени обяснения от госпожите и да им наложи дисциплинарни наказания и уволнения. До ден днешен няма постъпили жалби от родители, на които децата са в детска градина номер десет. Общината не разпъва чадър над никого, още повече, когато става въпрос за нашите деца“, каза Милев.

/бтв

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук