Романтичната вечеря най-популярният подарък за Св. Валентин

0
1431

Романтичният подарък е най-популярният подарък за Св. Валентин, сочи ежегодното проучване Mastercard Love Index. Според изследването, в периода около Деня на влюбените разплащанията, свързани с изживяване на емоционални моменти, се повишават с 6% от 2015 г., а броят транзакции с тази цел е нараснал с над 17% за същия период. Така за поред път се затвърждава тезата, че най-сигурният път към сърцето на любимия човек минава през стомаха. Оказва се, че 40% от разходите за този празник отиват за ядене.

Желанието да зарадваш партньора с незабравимо пътуване, със самолет или влак, също отбелязва значителен ръст – броят на транзакциите с тази цел се е увеличил с 23% през 2017 г., което представлява 22% от общите разходи през най-романтичното време на годината. Престой в хотел остава фаворит сред предпочитанията с дял от 27% от разходите.

Средствата, похарчени за доскоро традиционни за Св. Валентин подаръци като цветя се понижава с 3%, въпреки че броят транзакции се е увеличил с 14%, което показва, че когато става въпрос за символите на романтиката, дори едно цвете може да означава много повече от голям букет. Подобна е ситуацията и при бижутата – похарчените средства намаляват с 9%, но транзакциите се увеличават с 10% спрямо 2015 г.

Данните показват още, че хората вече не оставят закупуването на подарък или изненада за последния момент, като по-голямата част (30%) от покупките за Св. Валентин се извършват на 11 февруари (48,8 милиона транзакции в световен мащаб през последните три години). Малко над една четвърт (27%) от всички транзакции между 11 и 14 февруари са направени навръх самия Ден на влюбените.

Тенденцията за онлайн пазаруване продължава с огромно увеличение от 136% в броя на електронните транзакции от Св. Валентин 2015 до Св. Валентин 2017.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук