Кунева: Балканският път трябва да се затвори!

0
1449

Балканският път на бежанците трябва да бъде затворен, каза вицеприемерът Меглена Кунева по БНТ.
„Говорих вчера с премиера Бойко Борисов и на срещата днес България ще има твърда позиция“, допълни първият български европейски комисар. Кунева посочи, че няма държава, която да може да спре вълната от хора. „Ние трябва да пазим нашата сигурност и да попаднем ръка на хората, които бягат от войната“, посочи още тя.
Образователният министър коментира и членството на България в Шенген. „Това, че заедно с Румъния останахме извън зоната за свободно пътуване е лошо“, каза тя „Държавата ни не може да бъде символ на корупция, защото корупцията е под 1%. По висшите етажи на властта обаче нивото на даване и взимане на подкупи е много високо“, призна Кунева.
Тя също заяви, че пред новия закон за борба срещу корупцията. Относно промените във висшето образование Кунева подчерта, че парите трябва да се обвържат с качеството. Тя се спря и върху евентуално промени в съдържанието на гимназиалния курс по-български език и литература.
Образователният министър каза, че няма да има отпадане на автори от класическата ни литература, но ще има отпадане на произведения./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук