Кунева: Интригата на Радан Кънев е тежък удар върху РБ

0
1486

Държавата е хвърлена два дни да говори за несъществуващо предложение е изключителна загуба на време, смята тя

Вицепремиерът и съпредседател на Реформаторския блок Меглена Кунева видя в предложението на Радан Кънев за подкрепа на евентуална кандидатура за втори мандат на президента Росен Плевнелиев политическа глупост и стъпка в посока към убийството на Реформаторския блок. Кунева изрази тази своя позиция в Русе, където е на посещение, съобщава „Дарик“.

„Това, че държавата е хвърлена два дни да говори за несъществуващо предложение е изключителна загуба на време. Този тежък политически гаф ще даде своето отражение върху блока много повече отколкото ще повлияе на президента“, категорична бе Кунева.

При всички случаи, независимо че изглажда, че президентът е първата жертва на подобна интрига, Кунева смята, че дълбоката цел е Реформаторският блок. Това рефлектира тежко върху Реформаторския блок, категорична е тя. Кунева заяви, че президентът ще успее да преодолее ефектът от интригата и го е направил много бързо със своето изявление, но за Реформаторският блок това е много тежко.

Председателят на Движение „България на гражданите“ подчарта, че Блокът трябва да остане единен, като поясни, че местните организации го искат и се надява на натиск от тяхна страна централите да се държат прилично. Тя още веднъж намекна, че не се обмисля напускане на управлението.

Няма да променим поведението си, няма да играем нито с интриги, нито с омраза, нито пък ще си играем със съдбата на страната, отсече Кунева.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук