Кучета тормозят децата от столично училище

0
1113
снимка:БТВ

Кучета тормозят децата от 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в столичния ж.к. „Люлин“ 2 – заради липсата на ограда дворът му се ползва за разходка на домашни любимци, предаде БТВ. Родителите се оплакват, че навсякъде има кучешки изпражнения, а децата играят под заплахата да бъдат нахапани.

„Домашните кучета се пускат свободно да тичат в двора на училището, нямат нито намордник, нито каишка“, казва Цветелина, майка, която признава, че всяка сутрин води дъщеря си със страх на училище.

Жената се жалва в столичния инспекторат и в резултат по асфалта в училищния двор се появяват знаци, че кучетата са забранени. Никой обаче не се съобразява с тях.

Вече 25 години училището е без ограда. От управата му са написали десетки писма до общината с молба тя да бъде възстановена.

„Минималната сума, необходима за възстановяване на оградата, е 100 хил. лева. Тя е непосилна за нашия делегиран бюджет“, казва директорката на училището Емилия Иванова.

За кмета на община Люлин Милко Младенов в момента приоритет е санирането на сградата, а за оградата трябва да се погрижи управата на училището./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук