Кюстендилци скочиха срещу затваряне на обществена чешма с минерална вода

0
950

200 кюстендилци сложиха парафите си в подписка заради това, че спряха минералната вода на обществена чешма на ул. „Георги Тертер“ в областния град. Документът внесоха двама от живеещите на улицата Иван Миленков и Зоя Драгоманска. Самата чешма е строена със средства на кюстендилци от квартала през 2 000 – та година.

„Има и табела с надпис на хората, които са участвали с лични средства и са изградили съоръжението на доброволни начала“, каза пенсионерката Зоя Драгоманска.

„От 2 000 – та година вода винаги имаше. Но сега след Нова година, почти 3 месеца я нямаше. Когато я пуснаха, наскоро стана едно нашествие на роми, които точат с каруци минерална вода за търговия. Стана един скандал с по-възрастните, които от тях не могат да си напълнят. Ромите от своя страна отвърнаха като счупиха крана и кметът я затапи, и сега кварталът е без топла вода от близо месец. Съкварталците решихме да съберем подписка, с която настояваме кметът да разреши да се пусне минералната вода, за да се ползва от хората“, сподели Иван Миленков.

„В този квартал живеят предимно пенсионери, те използват водата за битови и лечебни цели. Настояваме чешмата да се пусне, като водата да бъде с минимален дебит, така че да не може да се пълни с огромни бидони и да става задръстване“, обясни още пенсионерът Иван Миленков. От Общината ще дадат отговор на подписката в едномесечен срок./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук