К и Д Г. О. ГРУП Красен и Добри Груп!!! #КОЙ е кметът в сянка в Горна Оряховица ?! ООД ли е градът?

0
543

Няма нужда дълго да разпитваш и търсиш контакт с Добромир Добрев – кмет два мандата и кандидат за трети пореден от ГЕРБ, за да узнаеш простата истина – необходимо е да се свържеш с Красен Камбушев – известен в градските среди с прякора си Камбуша, за да имаш достъп до кметския кабинет

Приятели и съседи откакто свят светува тандемът Добрев-Камбушев е очеизваден пример за срастване на бизнес интереси и политическа власт в ролите им на послушно куче-касичка и удобен кмет. Водени от алчността и окрилени от надменността, за двата кметски мандата успяват да изградят истински властово-икономически октопод, който да обхване огромна част от публичните разходи на общината, наливайки милиони левове директно в джобовете им.

Публична информация е, че в Горна Оряховица е регистрирана фирмата „КиД Груп ООД“, която е съсобственост по документи на Красен Камбушев и жена му Анелина Бакалова именно защото законът забранява на управляващ кмет да притежава търговски дружества. Скрити под абревиатурата на първите букви на имената, Камбушев и Добрев управляват дървената мафия в региона и контролират целия бизнес с дърва за огрев, въглища и пелети. Двамата умело преплитат държавни и общински програми за социални помощи и чрез обществени поръчки на централно и местно ниво са установили пълен контрол над търговията в тази област.

Но пълният икономически контрол над сектора не им е достатъчен – К. и Д. си поставят за цел да упражняват политически натиск и да кадруват в конролните органи по дърводобив и дървообработване. Показателен е случаят с бившия директор на Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ – Горна Оряховица, инж. М. Ст., която е уволнена на 13.09.2016 г., защото отказва да се подчини и да разписва документи за поголовна сеч на защитени горски територии в полза на престъпното дуо и личната им фирма.

Жители на Горна Оряховица неведнъж са сезирани органите на властта за масова сеч и унищожаване на вековни гори в покрайнините на града с конкретно посочванена виновниците, но за всеобща изненада всички сигнали са потулени и нито една проверка на място не установява нарушител и нарушение. Сред другите им престъпления се нареждат липса на залесяване след сеч, немаркиране на целия изсечен дървен материал, както и незаплащане на дължимите държавни и местни такси за извършваните дейности.

Внушителната материална и производствена база на К и Д Груп е придобита по абсолютно незаконен начин чрез поставени лица и натиск с цел подбиване на реалната цена. Гордият Добромир Добрев не спира да се хвали пред знайни и незнайни сътрапезници са постоянно обновяващия се арсенал от техника за дървообработване. Най-нагло сградата на фирмата се използва за свърталище на купувачите на гласове в цялата община и по време на предизборните кампании се шири безкрайна вакханалия, потопена в скъп алкохол, огромни количества храна и разбира се – купища пари.

Цялата им финансово-властова пирамида е съшита с бели конци и не е проблем органите на реда да предприемат мерки за пресичане на престъпленията. За целта е нужно обаче да се свали политическия чадър над Добрев и Камбуша, а това може да се случи само след падане от власт на кмета. Мястото на подобно хора е точно в затвора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук