Левон Хампарцумян: Бежанците могат да помогнат на икономиката ни

0
591

Банкерът Левон Хампарцумян даде доста прагматичен съвет как бежанците могат да помогнат на икономиката ни. „Ако се научим да използваме бежанците по-добре те дори могат да допринесат за растежа ръста на икономиката ни. Примерно да вземем сирийски християни и да ги интегрираме.Не е тайна,че има доста по-големи от нас страни, които разчитат на мигрантите като позитивен фактор на икономиката си“,каза финансистът пред БНТ.

Той допълни ,че подборът при ползването на бежанците трябва да е доста внимателен и качествен, защото на всички ни е известно,че тези хора не винаги влизат в приемащите ги страни с добри намерения. Но намерят ли се точните хора, те могат да бъдат полезни .

Накрая Хампарцумян предложи своята гледна точка и за бързите кредити. Той обясни,че има доста фирми, които прилагат етични практики и с бързите кредити спестяват на хората червенето пред колеги и познати за заеми.“Това е един скъп, но полезен продукт . И все пак тук говорим за връщане на пари в кратък срок. Ако парите от бързите кредити се ползват разумно, то тези неща са полезни“, каза банкерът.

източник: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук