„Литекс Моторс“ спира производството на малките Great Wall

0
1366

И последният седан Great Wall С30 беше продаден през изминалата седмица и на този етап няма да се предлага повече за европейския пазар, съобщиха от „Литекс Моторс“.

Българският производител на автомобили преди около 2 години оповести дългосрочните си планове за развитие като посочи, че в бъдеще ще се фокусира изцяло в производството на SUV-та и автомобили 4х4. Това е в съответствие с глобалната стратегия за развитие на китайския партньор Great Wall Motors Company.

В тази връзка започна поетапното спиране на малките градски модели като първо от поточните линии беше свален Great Wall С10, по-късно и Great Wall С20. Резервни части и за двата модела се предлагат и ще продължават да се предлагат и през следващите години, защото собствениците на автомобили от двата модела има над 2000 само на територията на страната.

Следпродажбеното и гаранционно обслужване на моделите продължават да се извършват без промяна в оторизираните сервизи на марката в страната.

Тази година, след предпремиерата на луксозните SUV-та HAVAL и очакваното им въвеждане на пазара, дойде ред да бъде преустановено и производството и предлагането на седана Great Wall С30.

Great Wall С30 се продаваше в продължение на 2 години и успя да си извоюва не малък пазарен дял в класа си, предлагайки най-доброто съотношение цена – качество, изключителна стабилност на пътя, комбинирани с простор и комфорт за пасажерите.

Моделът пожъна голям успех и с предлагането на уникалните за българския пазар лизингови условия за покупка на автомобила – без първоначална вноска./money

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук