Любовник на Камен Воденичаров бедства в Бургас след 2 инсулта

0
2064

Бившият репортер на „Ку-Ку” Марко Бонев е прикован на легло от Коледа
Майка му няма пари да му купува лекарства, чака помощ от добри хора

Неприятна новина дойде от Черноморието на 2 февруари. В деня, в който гей общността у нас честваше своя празник, стана ясно, че един от най-легендарните ни хомосексуалисти съвсем го е закъсал здравословно.
Бившият кукувец Марко Бонев получил един след друг два тежки инсулта навръх Коледа и сега е прико¬ван на легло в дома си в бургаския ж.к. „Меден рудник”. За него се грижи единствено майка му, която също е инвалид.
„Помагат ни приятели. За този месец съм ку¬пила всички лекарства, но за следващия не съм сигурна. Не съм спокой¬на… Надявам се отново да се намерят добри хора… Мнозина идват, обаждат се, грижат се за нас… Така се справяме…”, споделя отчаяната жена.
На 24 декември тя открива сина си паднал на пода в безсъзнание. Марко е хоспитализи¬ран, а майка му също влиза в болницата – като негов придружител. От скенер на главата се разбира тежката диагноза: два поредни инсулта.
Няколко дни по-късно пациентът е изписан за домашно лечение. „Сега сме си вкъщи и аз се грижа за него, докол¬кото мога”, казва през сълзи родителката.
Това е втори тежък удар в живота на бившия радио и тв журналист. На 21 април 2006 г., Разпети петък, развилнял се автомобилен хулиган го помита на пешеходна пътека. Заради катастрофата Бонев получава скле¬роза и тръгва с бастун. Освидетелстван е с 80% инвалидност и държа¬вата му отпуска малка пенсия. Парите му стигат колкото да купи някои от лекарствата си.
В началото на 90-те Марко бе звезда в „Ку-Ку”. В студентската програма, където се из-явяваше като репортер с основен ресор уличните анкети, го вкара неговият тогавашен интимен приятел Камен Во. Двамата живееха на семейни начала в София, а дружбата им беше започнала още в Бургас. В крайморския град Воденичаров се подвизаваше непосредствено след завършването си на ВИТИЗ. В онзи период той работеше в местния театър и до днес твърди, че това са най-хубавите години от живота му.
„Беше доста странно за моите родители и за приятелите ми в София – как така изведнъж решавам да си стегна багажа и да замина! Бургас е прекрасен град с чудесни хора”, споделял е неведнъж популярният тв водещ. Край морето той залюбил известния местен педераст Гюрга. Там хлътнал и по Марко, който нямал завършено средно образование, но бил изключително инте¬лигентен и начетен младеж с невероятно чувство за хумор.Марко Бонев
„Кацко доведе Бонев в столицата, а когато по-късно нашумя с рубриката си „Ку-Ку новини”, редовно го взимаше със себе си по турнета и участия. Настаняваше го в хотелските си стаи и дори му даваше пари за джобни”, твърдят запознати.
Воденичаров заряза Марко през 1994-та заради нова своя тръпка – мургавия сливналия Тони. За последния злите езици твърдяха, че е от ромски произход и е роднина на починалия от СПИН фолк певец Пламен.
След раздялата си с Камен Во бургазлията се върна в родния си град и започна работа като радио журналист. Изявяваше се като водещ в станциите „Гларус” и „Южен бряг”, като няколко пъти атакуваше рекордите на „Гинес” за най-продължително живо предаване – оставаше зад микрофона за по 100 часа.
През втората половина на 90-те Марко заемаше и ръководни позиции в бургаски електронни медии. Той беше главен редактор в местни кабеларки.
След като през 2006-а бе сгазен на пешеходна пътека и остана без препитание бившият кукувец даде в отчаянието си 2-3 сензационни интервюта. В тях той разказа как Камен Во е предал любовта им и разкри част от тайните секс партньори на огорчилия го популярен актьор: бургаския педераст Гюрга и някой си Владо – „човекът с най-малката пишка на света”. Осведоми широката общественост и за Дим Дуков – „най-гадния от гей гилдията”: „Навремето даваше безплатно наркотици на млади момчета, дрогираше ги до припадък и после ги изнасилваше. Всички,които са минали през него, по-късно пропаднаха. Имаше едно много готино момченце – малкият Камен. Дуков толкова го дрогираше, че ако онзи е още жив, ще е чудо.”1259107017_untitled-1-copy
В последните 2-3 години единственото забавление на Марко Бонев бе Фейсбук. В месеците, в които смогваше да си плати интернета, той по цели дни и нощи седеше в социалната мрежа и пишеше коментари по най-различни теми. Всеки негов постинг получаваше стотици лайкове, защото няко¬гашният репортер на „Ку-Ку” умееше да реди думите с майсторството на професионален пи¬сател.
Тези дни бургаският сайт „Флагман” стартира кампания за набиране на средства за бедстващия журналист. Желаещите да помогнат на Марко трябва да звънят на редакционните телефони 056 840 281, 0895 138 977, 0884 833 331.

Източник: в-к Уикенд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук