Майка остави малката си дъщеря да умре в изоставена къща, но 10 години по-късно тя не повярва на очите си

0
5689

Всеки ден в живота се случва нещо ужасно. Никога не знаеш какво може да се очаква от безумните хора, които те заобикалят в този огромен и странен свят. А понякога човешката жестокост и глупост просто нямат никакво обяснение. Жителите на руския град Ярославл дълго ще помнят тази страшна история. В един прекрасен ден те чули детски плач от изоставена къща. Първоначално на хората им се струвало, че плачат едновременно няколко деца, освен това плачът не спирал няколко часа. На следващия ден всичко се повторило. Тогава гражданите решили да се обадят в полицията.

Когато полицаите влезли в мрачния дом, те останали шокирани. В тъмна стая на мръсния под лежало мръсно малко дете. В къщата възрастни нямало. Собствениците отдавна били напуснали дома си, изоставяйки малкото момиченце на произвола на съдбата.

Детето веднага било хоспитализирано. В болницата лекарите установили, че момиченцето има счупване на бедрото и силно изтощение. По думите на медиците то е прекарало изоставено в къщата поне седмица.  Полицията изяснила, че момиченцето се казва Лиза Вербицкая. Били направени редица опити нейните родители да бъдат открити, но търсенето така и не дало резултат.

иза я очаквала печалба участ – живот в дом за изоставени деца, докато някой не иска да я осинови.  Когато Лиза Вербицкая обаче попаднала в болницата, Ина била на посещение при сина си. Тя чула плача на малкото дете зад стената и решила да разбере какво се случва. Жената разбрала за историята на момиченцето, след което решила да я посещава, носейки ѝ памперси и играчки. Ина вече имала две деца. Тя дори и не си помисляла, че може да осинови трето. Но тя до такава степен се привързала към Лиза, че повече не могла да живее без малката.

След няколко месеца Ина успяла да уреди всичките документи, след което взела малкото момиче вкъщи. През следващите две години детето продължавало да се бои от силни шумове и не можело да ходи нормално. Година по-късно новата майка на Лиза я изпратила да учи танци с надеждата, че те ще помогнат на момиченцето да преодолее трудностите и да укрепне физически.

анците дали неочаквано поразителен резултат. Само за година-две Лиза се превърнала в жизнерадостно момиче. А когато настъпило време тя да тръгне на училище, никой дори и не можел да си помисли, че момиченцето някога е имало някакви психологически и физически проблеми. Момиченцето обаче се отличавало външно от другите деца, затова станало център на внимание. Нейните съученици започнали да я наричат „шоколадка“, но въпреки това Лиза продължавала да бъде слънчева и всички я обичали за това.

Момичето също успяло да спечели и детски конкурс за красота. И така един ден от изневиделица се появила майката на Лиза, която я оставила да умре от глад. Тя заявила, че иска да види дъщеря си и има пълното право на това. Естествено, на жената било отказано. Все пак тя дори не могла да обясни поради каква причина е изоставила безпомощното дете.

Ето така напълно непозната жена се оказала много по-близка на момиченцето, отколкото собствената ѝ биологична майка. Ужасна постъпка, за която няма никакво оправдание. Но още по-голямо негодувание предизвиква безграничната наглост на биологичната майка, която си позволила да се появи едва когато дъщеря ѝ станала известна.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук