Срещата на майките с Борисов започна, искат оставката на Адриана Стоименова! (ВИДЕО)

Искат оставката на платената нахалница Адриана Стоименова от Национално представените организации на и за хора с увреждания

0
12285
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Майки от палатковия лагер пред парламента, омбудсманът и Адриана Стоименова от Национално представените организации на и за хора с увреждания влязоха на среща с премиера Бойко Борисов, предаде Агенция БГНЕС.

На влизане родителите на деца с увреждания казаха, че нямат конкретни очаквания от срещата, но се надяват най-накрая дългоочакваната реформа да започне.

„Очакваме да тръгнем някаква реформа, очакваме и оставката на Адриана Стоименова – зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания“, заяви Вера Иванова, която е една от протестиращите майки. Тя беше категорична, че няма как да сближат позициите със Стоименова, защото тя е разпространила много клевети срещу майките на деца с увреждания. Самата Стоименова отказа да коментира исканата й оставка. Протестиращите майки смятат, че ако няма хора като нея в съвета, реформата би могла да се случи, а вчера изпратиха и писмо до премиера като посочиха откъде да дойдат средствата за реформата, а именно от олигарсите, корупцията, горивата. 

Иванова подчерта, че продължават с протестите и пред палатката вече са поставили брояч, който отброява времето до 1 октомври когато протестиращите са дали срок на държавата да направи реформата.

Майката добави още, че настояват да се приемат трите законопроекта, а не всички те да са събрани в един, защото трите поотделно дават комплексно решение на проблемите на хората с увреждания.

ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Пет часа Борисов обсъжда с протестиращите майки проблемите на децата с увреждания

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯМинистър-председателят Бойко Борисов преговаря вече повече от 4 часа с майките на деца с увреждане, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.Премиерът води разговори относно необходимите спешни реформи в законодателството свързано с проблемите на хората с увреждания.Омбудсманът Мая Манолова също присъства на срещата.Рговорите идват денн след като майките на деца с увреждния излязоха на национален протест под надслов „Държавата ни/ги убива“.Майките призоваха парите за социалнат реформа да бъдат взети от корупцията, от горивата.„Ударили сме дъното„, заяви една от протестиращите майки. Няма да преберем палатките, категорична е тя.Те са дали краен срок до 1 октомври, до тогава законите трябва да влязат в НС.Омбудсманът присъства на срещата като медиатор. С това да свърша работата си на медиатор, на посредник между гражданите и между властта, се надявам правителството да разбере майките, посочи Манолова.Майките имат много ясно виждане, акцентира тя.Манолова се надява властта да разбере, че майките не искат само пари, те искат

Публикувахте от Daily Press – Електронен таблоид в Вторник, 31 юли 2018 г.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“Омбудсманът Мая Манолова обясни,че идва на срещата, за да свърши работата си на медиатор между гражданите и властта. „Протестиращите майки и хора с увреждания имат конкретни искания. Много се надявам властта да разбере, че те не искат малко повече пари, а реформа, която тя трябва да се случи през законите, които в момента се подготвят. Това което предлага социалното министерство, е малко повече пари, които отново ще се раздават на калпак. Но само това не е достатъчно. Надявам се да има воля да се чуят проблемите и стъпките на реформата да започнат от 1 януари“, заяви Манолова.

Тя каза още, че хората с увреждания са наясно, че нещата не могат да се случат на мига, но те искат да видят воля от страна на държавата и поставянето на началото на нова система, която да сложи край на кранчето, с което се източваше системата досега. 

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук