Малкия Фрико се разведе с ромската певица Стефани

0
2982

Двамата се споразумяха детето да остане при майката, а бащата да плаща по 105 лв. издръжка

Благоевградчанинът Георги Мирчев-Малкия Фрико се разведе с ромската певица Стефани. Двамата постигнаха споразумение малката им дъщеря да е гледана от майката в жилището на родителите й в София, а бащата да плаща месечна издръжка от 105 лв. на детето си, което ще може да вижда при определен режим. Стефани няма претенции към апартамента на бившия си съпруг в Благоевград, който остава за негово ползване, и си връща моминската фамилия. Споразумението бе одобрено от съдия Вера Янева и вече е в сила.

Фрико Стефани -2Стефани обаче не е съгласна с решението на Районен съд – Благоевград от януари тази година. Тя бе осъдена по Закона за защита от домашно насилие да не приближава до дома на Георги Мирчев в продължение на 8 месеца, като забраната се простира и върху местата за социални контакти, които той посещава. Наред с това бе глобена и 400 лв. от районния съдия Иван Петков, като на това дело, тя изобщо не се появи. При обжалването пред Окръжен съд е проявила по-голяма активност, като делото е приключило и се чака решение.

Делото по Закона за защита от домашно насилие се гледа по молба на 23-годишния Георги Мирчев, който се оплака от психически тормоз от страна на съпругата си по време на брака и след раздялата им. Жена му се изнесла от общото им жилище в Благоевград миналото лято и се върнала при родителите си в София, но продължавала да му вдига скандали по телефона и го обиждала и заплашвала. Свидетел на грозните сцени ставала майка му Гергана Мирчева, която се грижила за двегодишната им дъщеричка.

Георги решил да поиска съдебна защита след телефонното обаждане на Стефани на 15 октомври миналата година, когато го заплашила с думите: „Баща ми ще ви сготви всички, ще дойдем в Благоевград и ще ви ликвидираме, ще си измисля причина и ще подам жалба, за да те вкарам в затвора“. Малко след това се обадил и тъстът му Методи Спасов, който му казал, че „ще го пребие и ще го вкара в затвора и че няма да види повече детето”. Тези твърдения бяха потвърдени от майката на Георги – Гергана Мирчева, и леля му Веселка Грънчарова в съдебна зала, които бяха разпитани като свидетели. /Струма

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук