Манастир лекува хомосек*уализъм

0
1278

Гейове от цялата страна се стичат в манастира „Света Петка“ в с. Голямо Буково, Бургаско. Нежните души са привлечени от обява, която ги приканва в светата обител вече близо година. Тя им обещава безплатно лечение и нощувки.

Вероятността хомосек*уалистите да се събират в манастира за развратни вечеринки с отците е голяма

Вероятността хомосек*уалистите да се събират в манастира за развратни вечеринки с отците е голяма

Според текста на обявата изворът на манастира цери психични заболявания и хомосек*уализъм. Доколко лечението е ефикасно, не се наемаме да твърдим. Съществуват подозрения обаче, че целта на поканата към гейовете е друга – да се осигури млада плът за развратни отчета.

Отец Евтимий

Отец Евтимий

„Уважаеми братя и сестри, в манастира ще бъде въведена такса вход която ще важи за всички посетители. За деца до 7 години ще е 2 лева, а за възрастни – 5. Въвежда се и такса за пълнене на вода от аязмото, като цената й е 0,50 лева на литър. Може да пренощувате на палатка, като за поставянето й ще трябва да платите 10 лева на ден. В двора на манастира може да се насладите на постоянна изложба ма стари модели руски трактори и камиони, както и на изложба от български животни – коне, овце, кози, кокошки, кучета, котки и цяло стадо прасета. Манастирът е известен с това, че водата от извора лекува човеци с психични заболявания, а също и хора с обратна сек*уалност.

За психично болни и гейове, които желаят да се лекуват в светата обител, нощуването е безплатно, независимо колко продължава престоят. Желаещите лечение могат да получат повече информация, като се обадят в сливенската митрополия на тел. 044/625 621″, гласи текстът на скандалната обява. Като лице за контакти в нея е посочен ставрофорен иконом Веселин Димитров, изпълняващ длъжността игумен на Голямобуковски манастир.

Ставрофорен иконом Веселин Димитров

Ставрофорен иконом Веселин Димитров

Свещенослужителят Янчо Илиев твърди, че обявата „цъфнала“ на няколко интернет страници и истински притеснила вярващите от Бургаско. Миряните се ядосвали, че вече няма да могат да прекарват уикендите на тишина и спокойствие в манастира, както досега, а ще се сблъскват с оргии и разврат.

Янчо изпратил няколко жалби до кметовете на общините в „Бургас“ и „Средец“. В тях разказал за греховните опити на сливенския митрополит Йоаникий Неделчев и на игумен Веселин Димитров да превърнат манастира в Голямо Буково в гей сборище.

Илиев недоумява защо хетеросек*уалните трябва да плащат вход и такса за вода, а обратните да получават всичко безплатно. Според него това е дискриминация и трябва да се прекрати още в зародиш.

Янчо има пряко отношение към манастира, защото е участвал в неговото възстановяване. Заради светата обител навремето дори въстанал срещу тогавашния главен прокурор Никола Филчев.

Водата от аязмото струва половин левче за литър

Водата от аязмото струва половин левче за литър

„Когато имаше нареждане на филчев всички църкви и манастири, които бяха към митрополит Инокентий, да се предадат на синода на Максим, аз отидох в районното управление на МВР в Средец и говорих с началника Киро Христов. Попитах го дали ще изпрати полиция да ме изгони от светото място и то да премине в ръцете на Йоаникий. Отговори ми отрицателно… Но щом отвориха досиетата на агентите на ДС, отказах да подпиша така нареченото „Покайно писмо“. И точно на храмовия празник с помощта на управата в община Средец ме изгониха.

Колкото до възстановяването на манастира – помагаха ми от цяла България. От село Чепинци, Софийско, Стефан Йорданов дари цял микробус с дървени храсти. Получихме цветя и от Женския пазар в столицата, а от Ботаническата градина ни пратиха 2 кактуса. Елате да видите има ли цветя сега.

Игуменът Веселин докара затворници от Бургаския, които ги изкорениха, за да не пречат на иманярите, които търсят злато“, разказва болката си Янчо Илиев, познат още в региона и като отец Евтимий.

Голямобуковският манастир е единственият действащ в Странджа планина и много вярващи често търсят утеха зад портите му. Намира се на 50 километра южно от Бургас и е основан през XII век.

Според местната легенда мястото за градеж е посочено свише на Коста Янков от Голямо Буково. Мъжът боледувал дълго, докато една нощ не сънувал светец.

Онзи му заръчал да построи божи храм, за да намери изцеление.

Коста не губил време и още на другия ден се заел с богоугодното дело. Издигнал светата обител над място, където бликала, а и до днес тече, целебна вода.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук