Манолова няма против да е плашило за лошата администрация

0
5125
Снимка: Информационна агенция "Бгнес"

Аз си харесвам работата на омбудсман и ще си я върша до края на мандата със сърце и с енергия. Много се надявам институциите, ако не да ми помагат, то поне да не ми пречат да продължавам да си върша работата. Това коментира омбудсманът Мая Манолова в отговор на въпрос дали чувства, че плашите някого предвид високия си обществен рейтиг.

„Бих искала да съм плашило само за лошата администрация – за тези, които не икат да си вършат работата и се гаврят с гражданите. Нямам против да съм плашило да подобна администрация. Включително и за наглостта на монополните дружества“, посочи Манолова. Тя даде пример с Топлофикация София, която въпреки че е осъдена на три инстанции все още не е предоставила информация на националния омбудсман за това колко пари е прибрала от столичани през 2015-та година само за юристконсултски възнаграждения.

„Става дума за милиони левове, става дума за информация, която Топлофикация е осъдена да ми предостави. Очевидно не съм достатъчно страшна, след като след съдебно решение на три инстанции, новият изпълнителен директор на Топлофикация продължава да си прави оглушки“, коментира казуса тя.

Манолова специално благодари на три институции в сферата на социалното министерство НОИ, ГИТ, Фонда за гарантиране на вземанията за работата по отношение на „наглите“ работодатели, които не си плащат заплатите на работниците.


Манолова е доволна от нетърпимостта към работодатели, неплащащи заплати

Манолова е доволна от нетърпимостта към работодатели, неплащащи заплати

Като ефективно работеща и успешна Манолова оцени триадата граждани-омбудсман-медии


„Когато работим заедно, постигаме резултати за хиляди български граждани. Трябва да благодаря и на парламента. В крайна сметка с натиск, с молби, с увещания, с аргументи, но става това, което е справедливо, което омбудсманът и гражданите са поискали от парламента. Много се надявам да мога да кажа благодаря и на социалния министър и на правителството, но когато изпълнят исканията на хората с увреждания, когато направят реформа. Не просто да дадат малко повече пари“, обясни омбудсманът.

„Вие разбирате ли каква е ситуацията? Омбудсманът от него се очаква, освен защитавайки правата на гражданите, да иска и повече пари за гражданите. Аз съм в ситуация, в която вече от много време искам реформи, защото съм наясно, че само с повече пари няма да стане, така е в социалната сфера, така е в здравеопазването“, каза още Манолова.


Със 150 млн. лв. Борисов се помири с майките

Със 150 млн. лв. Борисов се помири с майките

Палатките остават до пълна реализация


 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук