Марешки прочете тежката присъда на новото правителство

0
1610

Математически и програмно коалиция между ГЕРБ и Патриотите не би издържала, смята лидерът на „Воля” Веселин Марешки.

По bTV варненският бизнесмен и собственик на верига бензиностанции Веселин Марешки каза, че двете партии трябва да вървят по програмата си, а не само да се правят сметки.

В 44-ото Народно събрание ГЕРБ ще имат 95 депутати, а Обединени патриоти – 27 (общо 122). „Воля“ ще има 12.

Марешки коментира, че още никой не е потърсил партията му за разговори и добави, че очаква след срещите на ГЕРБ с БСП и ДПС (днес и утре) да се седне на една маса и с „Воля”.

Той очаква конструктивен диалог и предстои да докаже, че партията е позиционирана в политическия център-дясно, което ги прави естествен партньор.

В последните дни на март Марешки предложи да бъде съставен кабинет, в който да участват само ГЕРБ и неговата партия, а Обединени патриоти да го подкрепят.

По повод другата негова партия Марешки посочи, че не е имал право да я закрие и сега съдът ще го направи.

Миналата седмица Софийска градска прокуратура внесе в съда искова молба за заличаване на партия „Национално движение свобода и демокрация“ с председател Веселин Марешки.

„Воля” предстои да бъде проверена, тъй като някой от учредителите й е бил такъв и на другата партия.

По повод разследването за дъмпинг на цените на горива бизнесменът заяви, че е било част от черна кампания, направена за очернянето на „Воля” и целяща да отврати хората да гласуват. Според него е постигнала ефекта си.

В последния ден на март от прокуратурата съобщиха, че разследват Веселин Марешки за дъмпинг.

Във връзка с данните за монопол върху данъчните складове на горива той сподели, че му е било отказвано да складира свой горива, тъй като нямало капацитет.

Марешки посочи още, че смята да ходи редовно на работа като депутат и в началото ще ползва ведомствено жилище, тъй като няма имот в София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук